Daniel Ricciardo számára biztosan emlékezetes marad az utolsó Red Bull-os szezonja, hiszen a remek kínai és monacói futamgyőzelmek mellett a rosszból is bőven kijutott neki, hátrasorolások, kiesések követték egymást.

Az ausztrált ugyan ellenállhatatlan és letörölhetetlen mosolyáról ismerjük, de a színfalak mögött azért neki sem ér mindig fülig a szája, sőt…

“Melbourne-ben kezdődött, még mielőtt elindult volna a szezon. Büntetést kaptam, amiért a szabadedzésen nem lassítottam eléggé a piros zászló miatt, már amiatt betörtem az ajtómat a könyökömmel” – mesélte.

“Egy héttel később próbáltam ezt az energiát jó eredménybe csatornázni Bahreinben, de a futamom egy kör után véget ért. Akkor a térdemmel rúgtam át az ajtót, és onnan csak rosszabb lett.”

“Aztán a falat is átöklöztem Austinban. Austin volt a legrosszabb. Nem is tudom, miért épp ott, de akkor eljutottam a mélypontra” – mondta Ricciardo, aki aztán a Mexikói Nagydíjon is műszaki hibával búcsúzott, amely után azt mondta, az utolsó két futamon már be sem akar ülni az “elátkozott” autójába, persze végül azért részt vett a két utolsó futamon is.