Hamilton ezzel ötödik belgiumi pole-pozícióját szerezte, pályafutása 78. ilyen jellegű sikerét aratva. Az időmérő részletes összefoglalója itt olvasható. Az interjúkat David Coulthard készítette.

Lewis Hamilton (1.)

„Az egyik legkeményebb időmérőm volt, amire emlékszem. Egyre nehezebbé válik a helyzet az év során, nagyon szoros a meccs, a Q2-ben is csak fél tized volt a különbség. Reménykedtem benne, hogy meg tudom ugrani azt a kis különbséget. Tudtam, hogy szoros lesz, nagyon jól mennek (a Ferrarik) az egyenesben, ám megjött az eső, és senki nem vezetett itt ezen a hétvégén esőben. Nem tudom kifejezni, mennyire nehéz volt vezetni, az első kanyarban ki is csúsztam. Lábujjhegyen mentem, nem tudva, hol a határ a néhol száraznak tűnő, de vizes aszfalton. Az előző hétvégén nagyon vizes volt, más körülmények uralkodtak, több tapadással az extrém esőgumikon. Ezekkel a gumikkal nehéz volt bánni.”

„A bajnokság nehéz ügy, ez a nagyszerű ebben a sportban, és jó ennyi embert itt látni Spában, gyönyörű hely és hihetetlen élmény a pályán vezetni. Rendkívül hálás vagyok a csapatomnak a befektetett munkáért, hogy itt lehetek.”

Sebastian Vettel (2.)

„Nem volt megfelelő az időzítésünk, de ilyen körülmények között bármi előfordulhatott volna. Meglett volna a tempónk az első helyhez is, de ezt már nem tudjuk meg, a Q3 más volt. Nagy volt a különbség, Lewis megérdemelten szerezte meg a pole-t, azonban biztos vagyok benne, hogy holnap jó tempónk lesz a versenyen, már várom.”

„Zavarodottság volt. Amikor hirtelen így elkezd esni az eső, az nehéz, a csapatnak két autóval kell foglalkozni, Kimi rohant be a bokszba, hogy időben kiérjen. Végül nem tudtuk, mi lesz, most látszik, hogy újra süt a nap, majdnem száraz az idő. Nem tudtam én se, mit tegyek, volt egy kis forgalom is, Esteban volt előttem, a pálya is felszáradóban volt és igyekeztem a gumijaimat óvni. Bármelyik kör lehet a jó kör, de ha felszárad, az utolsó lesz a jó kör. Talán nem voltam elég nyugodt az autóban, de végül is örülök a második helynek, első sor holnapra.”

Esteban Ocon (3.)

„Fantasztikus érzés! Üdvözlök mindenkit, köszönöm a nézők támogatását, hihetetlen a harmadik helyen lenni. Nehéz időkön vagyunk túl a csapattal, határozottan elégedettek vagyunk az eredménnyel, nem számítottunk rá. A srácok remek munkát végeztek, gyorsan lecseréltük a kerekeket, és sikerült kiérnünk a végén időben. Összeraktam egy tiszta kört és a harmadik lettem. Lássuk, mi lesz holnap!”