Daniel Ricciardo Red Bulltól való távozása a nyári szünet egyik bombahíre volt, naná, hogy a Belga Nagydíj előtt mindenki a renault-s váltás hátteréről érdeklődött az ausztráltól.

“A rövid- és középtávú tervek nagyon meggyőzőek voltak” – mondta Ricciardo. “Amit a Renault jelenleg csinál, illetve amilyen területeken költ, az mind azt mutatja számomra, hogy a csapat nyerni akar, és lehetőleg minél hamarabb.”

“Nagyon sok pozitív jelet láttam abban, amit eddig mutattak nekem.”

Ricciardo tagadta, hogy bármiben összebalhézott volna jelenlegi csapatával. “Egyszerűen eljutottam egy pontra, ahol úgy éreztem, hogy változásra van szükségem.”

“Egy új kihívásra, és személy szerint egy kis friss motivációra. A Hondának még bizonyítania kell, de nem volt semmilyen konkrét oka a döntésemnek azon kívül, hogy változásra vágytam.”

“Ez nem a motorokról vagy a pénzügyekről szólt. Soha nem mondtam, hogy kiszerettem volna a Red Bullból vagy fordítva, inkább a rutinról van szó. Évről évre ugyanabba a gyárba jártam, ez kicsit lohasztotta a sport iránti lelkesedésemet.”

“De hogy világos legyen: nem volt balhé vagy bármilyen vita bárkivel a csapaton belül, se a főnökökkel, se senki mással.”

Ricciardo: Nem volt balhé a Red Bull-lal 1

Természetesen csapattársát, Max Verstappent is megkérdezték Spában Ricciardo csapatváltásáról. A holland így reagált: “Természetesen mindenkinél vannak olyan pillanatok a pályafutásuk során, amikor frusztráltak, elégedetlenek a pillanatnyi helyzettel. Mindenki szeretne futamokat, világbajnoki címet nyerni, de néha nem lehetséges, türelmesnek kell lenni, dolgozni kell. Össze kell állnia a teljes csomagnak, a Red Bullnál pedig dolgozunk is ezen, ezért is meglepő, hogy lelép. Ha környezetváltozást akart, szerintem nem a legjobb környezetet választotta…”