A Forma-1-es Magyar Nagydíj utolsó, szombat déli szabadedzésén Sebastian Vettel lett a leggyorsabb, a német új pályarekorddal zárt az élen.

A Mercedes nagyon felemásan szerepelt, Valtteri Bottas mindössze 59 ezredmásodperccel maradt le Vettel mögött, Lewis Hamilton azonban 579 ezreddel volt lassabb a bajnoki riválisnál, és csak a 4. lett, ráadásul az Ezüstnyilak végig küszködtek a gumikkal, az angol versenyző számtalanszor hibázott, a 6-os kanyarban, a sikánban pedig Hamilton és Bottas is megpördült.

Honfitársa mögött Kimi Räikkönen lett a 3., míg a pénteken még igen versenyképes Red Bull szombatra visszacsúszott a harmadik erő szerepébe, egyelőre nem úgy fest, hogy az első két sorért lesznek versenyben.

A top10 második felébe befért mindkét Renault, valamint a haasos Romain Grosjean és a Toro Rossó-s Pierre Gasly.

Az edzésen való munkát két dolog nehezítette, az egyre nagyobb meleg, az aszfalt 55-ről egészen 58 Celsius-fokig melegedett, a másik a Hungaroring rövid és kanyargós jellegéből adódó forgalom, állandóak voltak a találkozások, egymás útjába való keveredés, az integetés, rádiós panaszkodás.

A Magyar Nagydíj időmérő edzése 15 órakor kezdődik.

F1: Vettel az élen, Hamilton szenvedett az időmérő előtt 1