Monaco után papíron a Hungaroring a Red Bull számára legkedvezőbb pálya, hiszen az egyetlen komolyabb egyenessel rendelkező, mindenütt másutt kanyargós nyomvonalon nem érvényesül annyira a motorerőbeli hátrány, viszont még nagyobb hangsúlyt kap a jó aerodinamikából fakadó nagy kanyarsebesség.

A Magyar Nagydíj pénteki edzésnapja igazolta, hogy a Red Bull ezúttal nem egészen a senki földjén álló harmadik erő lesz, délelőtt Daniel Ricciardo néhány századdal verte Sebastian Vettelt, délután pedig Max Verstappen is kevesebb mint egytizeddel maradt el a ferraristól.

“Úgy gondolom, hogy az autó jó, de az egyenesen még mindig elég sok időt veszítünk. Nehéz megmondani, mi lesz, de még javíthatunk egy kicsit az autón, viszont hogy ez a pole-ra is elég lehet-e, azt nem tudom” – mondta a pénteki nap végén a holland.

Ricciardo egyértelműen győzni akar a Hungaroringen, ehhez pedig az élről kell indulni, mondja:

“Az első sorban akarok lenni. Nyerni akarok, ahhoz pedig jól jön az első soros rajthely. Elég jó ehhez az autónk. Még javulhatunk egy kicsit egy körön. Hosszabb etapokon nagyon szoros az állás. Azt jósoltam, hogy itt nagyon szoros lesz a három csapat között, és szerintem holnap az is lesz. Egykörös tempóban még javulhatunk egy kicsit, de nem kezdtünk rosszul.”

“Igazán oda kéne érni… Az első sor tökéletes lenne. Talán még a második sorból is tudnánk nyerni. De nem akarok a harmadik sorban lenn. Minimum a második!”