A Mercedes-csapat személycseréket jelentett be.

Az alakulathoz 2011-ben csatlakozott, a bajnoki sikerek egyik pillérének számító főtervező – hivatalosan műszaki igazgató – Aldo Costa (nyitóképünkön) a háttérbe vonul, munkáját műszaki tanácsadóként folytatja, míg az eddigi teljesítményért felelős igazgató, Mark Ellis egyéves szabadságra megy (minden bizonnyal más csapatnál folytatja majd).

Costa posztját a főtervező John Owen veszi át, Ellis utódja a vezető járműdinamikus, Loic Serra lesz.

“Fontos pillanat ez a csapat számára, egyben nagyszerű lehetőség. Sokszor mondtuk már, hogy egy sikeres szervezetet sem lehet befagyasztani, dinamikus struktúra, és büszke vagyok arra, hogy az őrségváltás simán zajlik a csapatnál, ahogy előrébb lép a vezetők következő generációja” – mondta Toto Wolff csapatfőnök.

A Mercedes 2017-ben érkezett technikai igazgatója, James Allison meleg szavakkal méltatta a leköszönő munkatársakat:

“A versenyzőink, a csapat szurkolói, és főleg mi, akiknek szerencséje van Brackley-ben és Brixworth-ben, nagyon sokkal tartozunk Marknak és Aldónak! Későn érkezőként én talán még hálásabb vagyok, nem csak az elmúlt két év a nagyon élvezetes közös munkájáért, nem csak az általuk létrehozott mérnöki gárda erejéért, hanem azért is, hogy ilyen szépen távoznak. Aldo és Mark is már több mint egy éve jelezte szándékát, de azóta is szívüket-lelküket beleadták. Mark és Aldo példátlan műszaki örökséget hagy méltó és felkészült utódjaikra, akiknek nagyszerű példát állítottak műszaki vezetésből.”