Daniel Ricciardo hiába helyezkedett, nagyon úgy tűnik, hogy sem a Mercedesnél, sem a Ferrarinál nem jut neki hely. Így aztán kényszerűségből kénytelen lesz hosszabbítani a Red Bull-lal, de a helyzetére tekintettel valószínűleg nem ő diktálja majd a feltételeket.

Christian Horner csapatfőnök szerint ha csak Lewis Hamilton be nem jelenti visszavonulását, Ricciardo maradni fog a Red Bullnál. “Nagyon jó irányba haladunk” – mondta Horner.

“Eljutottunk arra a pontra, amikor mindkét oldal részéről megvan a vágy, hogy folytatódjon a kapcsolat. Már csak a részletek egyeztetése van hátra, ami biztosan megtörténik még a nyári szünet előtt.”

“Ha kapott volna ajánlatot a Ferraritól vagy a Mercedestől, jó eséllyel hátat fordított volna nekünk, mert nagyon erős benne a vágy a vb-címre. De a Red Bullnál nőtt fel, nagyon illik a márkához.”

“Nagyon népszerű versenyző, nagyon népszerű a csapaton belül is, technikailag pedig nagyon képzett. Remélhetőleg most már minden csak formalitás – hacsak Hamilton be nem jelenti a visszavonulását a Brit Nagydíjon.”

Ehelyett jó eséllyel azt jelenti majd be a Mercedes, hogy marad a Hamilton, Bottas páros a csapatnál.