Két héttel ezelőtt lehetett arról hallani, hogy a Red Bull megpróbálta elcsábítani a McLaren neveltjét, a Forma-2-ben versenyző, az F1 csapat tartalékosaként is alkalmazott Lando Norrist Brendon Hartley helyére. Norrist végül nem adták, és pillanatnyilag úgy néz ki, az új-zélandi helye is biztos a Toro Rossónál.

A 18 éves angolt azonban nem csak a Red Bull nézte ki magának, a McLaren-vezér Zak Brown azt állítja több megkeresés is volt:

“Nem csak egy csapat érdeklődött nálunk. Három, különböző komolyságú megkeresés is volt. Volt, amelyik az idei szezonra is szólt, de mi szeretnénk, ha most a Forma-2-re koncentrálna, és a McLarennél maradna. De ha úgy látnánk, hogy a lehetőség az ő karrierjének és a McLarennek is előnyös lenne, akkor eseti jelleggel megfontolnánk a dolgot” – mondta az Autosport.comnak.

“Azonban az összes ajánlat arról szólt, hogy elhagyott volna minket, ez viszont nem opció számunkra, erről nem tárgyalunk. Nem fogjuk egy másik csapatnak kinevelni őt, és szerintem más csapat sem szeretné nekünk kinevelni Landót.”

Brown elismeri, hogy nincs könnyű dolguk, hiszen utánpótlásnevelésük tagjait egyre nehezebben tudják F1-es üléshez juttatni:

“Nekünk nincs fiókcsapatunk, nem ideális a helyzet. Szerintem ez azt mutatja, hogy az FIA-nak meg kellene vizsgálnia, hogy bizonyos csapatoknak mekkora befolyása van más csapatokra, ugyanis a független (pilóták) előtt kezdik bezárni a lehetőségeket” – utalt arra, hogy a Red Bull a Toro Rossóhoz, a Ferrari a Sauberhez, a Mercedes pedig a Force Indiához ültetheti be a saját ifjoncait.