Bár a Red Bull 2010-ben ejtette utánpótlásprogramjából, miután a WEC-ben Le Mans-győzelmekkel és világbajnoki címekkel bizonyított, Brendon Hartley tavaly ősszel Forma-1-es lehetőséget kapott a Toro Rossónál.

A 28 éves új-zélandi az idei évre is maradt a csapatnál, ám míg csapattársa, Pierre Gasly 18 pontot gyűjtött hét forduló alatt, ő csak egyet, ráadásul több kínos hibája is volt, igaz, Kanadában versenyképes volt, amíg a futam első körén a williamses Lance Stroll ki nem ütötte.

Az elmúlt hetekben folyamatosak voltak a Hartley lecserélését illető találgatások és pletykák, ám a Red Bull pilótaprogramját irányító Helmut Marko azt állítja, az új-zélandi helye biztos:

“A trend nem javult volna, akkor alternatíva után kellett volna néznünk. De nem ez a helyzet, Brenon mostanra versenyképes” – állította az osztrák a német Motorsport-magazin.comnak.

Hartley a Forma-1 hivatalos oldalán megjelent vlogjában beszélt a témáról:

“Az elmúlt hetekben volt egy kis háttérzaj, kaptam kellemetlen kérdéseket a Forma-1-es jövőmet illetően. Egy kicsit bosszantó volt a dolog, de ez is hozzátartozik, és úgy gondolom, jól kezeltem az egész helyzetet. Nem hagytam, hogy befolyásoljon a dolog. Hétvégéről hétvégére erősebbnek is érzem magam. Bizonyos értelemben öregfiú vagyok már, de a Forma-1-ben még újonc vagyok, de hétvégéről hétvégére kezdem egyre jobban átlátni a működését.”