Míg Monacótól megszoktuk, hogy lapos, vonatozós futamokat produkál, a montreali Gilles Villeneuve pálya izgalmas versenyeket, nem ritkán igazi káoszfutamokat nyújt, ám idén a Kanadai Nagydíj is eseménytelenül telt el.

“Az nem vitás, hogy a Monacóban és Kanadában is izgalmasabb volt az időmérő, mint maga a verseny. Monacóban ez várható is, de Montrealban általában egészen a legvégéig nem tudjuk, ki is fog győzni” – ismerte el a Forma-1 sportszakmai főnöke, Ross Brawn.

A győztes Sebastian Vettel ugyanakkor figyelmeztetett, hogy nem feltétlenül a versenyekkel, hanem az elvárásokkal van gond:

“Nem tetszik, hogy olyan rövidlátók az emberek. Idén volt eddig hét futam, szerintem némelyik fenomenális volt, némelyik meg unalmas. A jövő héten ndul a foci-vb, és garantálom, hogy sok meccs ott is unalmas lesz, az emberek mégis nézni fogják őket” – nyilatkozta a futam után.

“Egyetértek Vettellel” – mondta Brawn. “Nem lehet minden verseny izgalmas, még ha ez is a cél. Az emberek a bajnokság alakulása miatt pedig úgyis nézni fogják (az F1-et).”

Az F1 tulajdonosa, a Liberty Media 2021-re a műszaki változtatások mellett a pénzügyek egyenlőbbé tételével és a kiadási plafon bevezetésével tenné kiélezettebbé a versenyt, 2019-ben pedig, amolyan ideiglenes megoldásként az első és hátsó szárnyak módosításával igyekszenek segíteni az előzéseket, de a Force Indiá-s Sergio Perez lenne még mihez hozzányúlni:

“Nem értem, miért volt szinte lehetetlen előzni (Montrealban). Az autók idén nehezebbek a glória miatt, ez biztosan nem segít. Azonban így is óriási tempókülönbség kell az előzéshez. Szerintem ha a Pirelli nem lép valami drasztikusat, csak unalmas versenyeink lesznek.”