A hétvégén következik a Forma-1-es Kanadai Nagydíj a montreali Gilles Villeneuve pályán, a Mercedes pedig óvatos bizakodással érkezik a hetedik fordulóra, több dolog is mellettük szól: fejlesztett motort vetnek be, a kanyargós és szűk Monaco után pedig ezúttal kimutathatja a foga fehérjét az erőforrásuk.

“Kanadával eljutunk az idény első harmadának fordulójához. Hat futam után azt látjuk, hogy mindkét bajnokságban jobban állunk, mint egy évvel ezelőtt, ugyanakkor azt is tudjuk, hogy kiélezettebb most a küzdelem, rajtunk kívül a Ferrari és a Red Bull is futamot nyerhet bármelyik hétvégén, szóval egy pillanatra sem lazíthatunk” – mondta a csapatfőnök Toto Wolff.

“Úgy gondoljuk, jó néhány csapat ezen a hétvégén veti be idei második erőforrásait, így lesz ez a Mercedes-motoros csapatoknál is, keményen hajtunk, hogy a lehető leghamarabb tovább növeljük a teljesítményt. Szoros hétvége lesz, de örömmel nézünk a kihívás elé.”

“Monaco számunkra a kármentésről szólt, úgy mentünk oda, hogy a miénk csak a harmadik autó lesz ott, és így is volt. Montrealban viszont az elmúlt években mindig jól teljesített a Mercedes, ráadásul ez Lewis kedvenc pályája is”- utalt arra Wolff, hogy az angol eddig hatszor nyert már Montrealban, az elmúlt három évben zsinórban.

“Persze a korábbi eredmények nem garantálják az idei sikert. Ki kell majd hoznunk a maximumot a gumikból, különösen a hiperlágyból, ha mi akarunk győzni a hétvégén.”

Az unalmas barcelonai és monacói verseny után Wolff fordulatosabb, izgalmasabb futamot vár most vasárnap:

“Montreal szinte mindig eseménydús versenyt produkál. Ezen a pályán viszonylag könnyű előzni, a tempó gyors, az autókat a határig kell vinni. A betonfalak ugyanakkor minden hibát keményen megtorolnak, a versenyzőknek magabiztosnak kell lenniük és a pálya minden négyzetcentiméterét ki kell használniuk az időmérőn.”