Kimi Räikkönen a monacói versenyhétvégén az olasz La Gazzetta dello Sportnak adott interjút, amelyben egyebek mellett a csapattársához, Sebastian Vettelhez fűződő barátságról is beszélt:

“Még az ő első F1-es szezonjában, 2007-ben barátkoztunk össze, amikor ő még nagyon fiatal volt, én pedig már sokat látott versenyző. Az egyik futam után összefutottunk, beszélgettünk és megbeszéltük, hogy néha együtt utazunk majd a versenyekre. Azóta jó barátok lettünk és a kapcsolatunk még szorosabb, amióta együtt vagyunk a Ferrarinál” – mesélte.

“Egyenes, őszinte ember, és szerintem én is az vagyok. Ő is szereti a normalitást, ez is közös pont, és nyílt a kapcsolatunk, nem titkolózunk, sokkal közvetlenebb viszonyom van vele, mint bármelyik másik csapattársammal.”

A kérdésre, hogy ez a barátság segít-e túljutni a nehéz pillanatokon, mint a tavalyi Monacói Nagydíj, amikor Räikkönen a pole-ból indult, de Vettel nyerte a versenyt, vagy a Szingapúri Nagydíj, amikor a rajtnál ütötték ki egymást, így felelt a finn:

“Sosem volt gondunk egymással. Ha van valami, megbeszéljünk és továbblépünk. Tavaly Monacóban csalódott voltam, mert nem nyertem, de nem haragudtam Sebre vagy a csapatra, még ha valaki azt is írta, hogy nem örültem a győzelmének. Szingapúrban meg, az ütközésnél nem is konkrétan mi ütköztünk, még valaki (Max Verstappan) benne volt.”

F1: De miért van Räikkönennek Instagram-fiókja? 1

És hogy szeretne-e 2019-ben is Vettel csapattársa lenni a Ferrarinál?

“Mindig ugyanez a kérdés. A döntés sok tényezőtől függ. De az biztos, hogy a versenyzés iránti szenvedélyem nem fog elmúlni a szezon végére.”

Räikkönen az egyik legintrovertáltabb versenyző, ennek ellenére az idei évben megjelent a közösségi médiában, Instagram-fiókot indított. De miért?

“Hogy őszinte legyek, nem vagyok nagy rajongója. A feleségem segít, akinek már rég van fiókja. De az emlékek megőrzésére hasznos. Régen videokamerákkal rögzítettük a családi videókat, ma viszont mindent okostelefonon, a képek viszont néha odavesznek. Az interneten megtalálhatjuk őket. Egy szép napon majd azt nézegetem, milyen volt, amikor autóversenyző voltam.”