A Forma-1-es Spanyol Nagydíj első körén a haasos Romain Grosjean hármas balesetet okozott, amikor visszaforgatta az autót a pályára, miután megcsúszott egy elkerülési manőver közben. A francia pilóta a kanyarban keresztbe állva magával rántotta a kiesésbe a renault-s Nico Hülkenberget és a Toro Rossó-s Pierre Gaslyt, de csak a szerencsén múlott, hogy nem lett igazi tömegbaleset és senki sem sérült meg.

A pár évvel ezelőtt baleseteiről hírhedt francia az idei évben megint sokat hibázik, Barcelonában a futam előtti összes edzésen és az időmérőn járt a kavicságyban, végül ezzel az incidenssel tette fel a koronát a hétvégére.

Bár a pályára való visszafordulás egyértelműen azért történt, mert Grosjean nem engedte ki az autót a bukótérbe, hanem a gázon állt, ő nem érezte magát igazán hibásnak:

“Kitört az autó fara, én pedig igyekeztem visszahozni, de nem ment. Akkor is ugyanúgy kicsúsztam volna, ha a féket nyomom, szóval próbáltam a gázzal visszafordítani az autót, hogy legalább ne a forgalommal szemben álljak meg. Csak nem sikerült.”

“Szerintem nem igazán tehettem volna mást. Úgy gondolom, hogy ez a természetes reakció, nézzük csak meg Rosberg 2016-os malajziai esetét Vettellel, vagy épp Michaelét (Schumacher) 2010-ben Abu-Dzabiban!”

“Őszintén úgy gondolom, hogy ha fékeztem volna és ott maradok középen, ugyanez történik. Sajnos amint újra megindult az autó, már nehéz ügy volt a pályára való visszatérés.”

Grosjean egyik áldozata, Hülkenberg így beszélt a kiesés után:

“Kiütöttek. Romain megpördült, visszajött a pályára, nem tudtam elkerülni, megütötte az autóm hátulját. Tehetetlen voltam. Nem volt valami jó produkció tőle. Általában is szereti forgatni az autót, de az első kör nem erre való, amikor ott van mindenki körülötte. El kéne gondolkodnia ezen. Nem is tudom, hányszor forgatja meg az autót egy hétvégén. Ha egyedül csinálja, rendben, de ha másokat is kiüt vele a versenyből, akkor már egyáltalán nincs rendben.”