2015 óta legjobb eredményét állította be Fernando Alonso azzal, hogy ötödik helyen ért célba a szezonnyitó F1-es Ausztrál Nagydíjon. A spanyol öt pozíciót javított rajthelyéhez képest, és a futam második felében Max Verstappen támadásainak kellett ellenállnia, hogy megtarthassa pozícióját.Jó tempót mutatott a Renault motorral felszerelt McLaren, Alonso gond nélkül tartotta a tempót a többiekkel. A spanyol bízik benne, hogy még többet is ki lehet hozni a papajaszínűre festett MCL33-ból.

„Többé-kevésbé erre számítottunk, a versenytempónk erősebb volt, mint az időmérős teljesítményünk. Kihasználtuk a többiek problémáit, majd képes voltam az utolsó 20 körben Verstappen támadásainak ellenállni” – mondta Alonso.

A nézők szavazatai alapján a nap versenyzőjének választott spanyol megdicsérte a csapatot. „Nagyszerű munkát végeztek a motor beépítésével, újra kellett emiatt télen tervezni az autót. Jó kiindulási alap ez az eredmény, mindkét autó pontot szerzett. Ennél csak jobb lesz, rengeteg rejtett potenciál lakozik a kocsiban.”

„Ez a csomag először versenyez együtt, és reméljük, hogy Bahreinben még egy lépést tehetünk előre és a Red Bull lehet a következő célpont” – nyilatkozta Alonso magabiztosan.

Eric Boullier, a McLaren versenyfőnöke is hisz az autóban. „Tudjuk, hogy még több tempót ki lehet hozni az autóból, már erre a hétvégére is sikerült valamennyit. Minden lehetőséget megragadunk és előnnyé kovácsolunk.”

„Stoffel tempója is jó volt. A verseny második felében harcolt Alonsóval, de amikor Bottas ott lohol a sarkadban, nem egyszerű a pozíciód megtartanod, ezért lett más az eredmény” – mondta a francia szakember másik pilótájáról, Stoffel Vandoorne-ról, aki a kilencedik helyen futott be.