Néhány nappal ezelőtt a 2016-ban Lewis Hamiltont legyőzve világbajnoki címet szerző Nico Rosberg azt mondta, volt csapattársa gyenge pontja az, hogy nem teljesít egyenletesen, kihívóinak így azt tudja ajánlani, hogy az angol szétesettebb időszakaiban hozzák ki a maximumot az elérhető eredményekből, lehetőségekből.

A hétvégi szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt a négyszeres világbajnok címvédő visszautasította egykori csapattársa szavait:

“Úgy gondolom, hogy a tavalyi évben bizonyítottam, hogy ez nem igaz. Szerintem sokan igyekeznek a címlapokra kerülni, ez is egy módja” – reagált Rosberg nyilatkozatára. “A célom az, hogy az idei évben még a tavalyinál is egyenletesebben teljesítsek. Szerintem a tavalyi bajnoki sikerem kulcsa is az egyenletes, kiszámítható szereplés volt.”

A csütörtöki versenyzői sajtótájékoztatón a szintén jelen lévő Sebastian Vettelt is megkérdezték, szerinte mik Hamilton gyenge pontjai. A ferraris német diplomatikusan felelt:

“Nos, nincs neki sok. Szerintem évek óta nagyszerű munkát végez. És amúgy is fura erre válaszolni, amikor az illető itt ül mellettem. De tényleg nincs sok gyenge pontja, persze mindannyiunknak van néhány. Némelyik a karakterünkből fakad, némelyik a vezetési stílusunkból, de hogy őszinte legyek, nem igazán foglalkozom ezzel. Én a saját gyengeségeimre koncentrálok, arra figyelek, miben kell még javulnom. Mások tulajdonságaira nincs befolyásom, szóval én a saját házam táján sepregetek.”

F1: Hamilton visszaszólt Rosbergnek, Vettelt dicséri 1

Hamilton később még odaszúrt egyet a bajnoki siker után azonnal visszavonult Rosbergnek, miközben jelenlegi ellenfeleit méltatta:

“Kiváltság itt versenyezni, ezeknél a csapatoknál. Az ember a pályafutása végén szeretne úgy visszatekinteni, hogy a legjobbak ellen küzdhetett. Vannak, akik korán kiszállnak, vannak, akik úgy nyertek bajnoki címet, hogy nem voltak igazán versenyképesek. De a végső cél az, hogy a legjobb legyek, ehhez pedig a legjobbakat kell legyőzni. Eddig is nagyszerű volt Sebastian ellen versenyezni, négy bajnoki címe van, csak neki van ennyi.”

“Szerintem izgalmas év jön a nézőknek, amikor két négyszeres világbajnok csap majd össze. De Daniel (Ricciardo) is elég mosolygós volt ma, szerintem meg fogunk lepődni a hétvégén, hogy milyen versenyképes a Red Bull.”