A Forma-1-et három és fél évig irányító Bernie Ecclestone-t bő egy éve távolította el a sportág éléről az új tulajdonos, az amerikai Liberty Media, az angol matuzsálem pedig azóta végez aknamunkát a különböző nyilatkozataival.

A 87 éves angol a hétvégén újra megszólalt, egyebek mellett a Ferrari kiszállási fenyegetését erősítette és az F1 villanyosítását pedzegette.

“Továbbra is miénk a Forma-1 név, nekünk vannak szerződéseink a versenyszervezőkkel, szóval vezessünk be új autókat, beszéljük meg a gyártókkal, hogy induljon új, teljesen elektromos F1, a jövő Forma-1-e” – mondta a formailag, “nyugalmazott elnökként” továbbra is az F1-ben dolgozó kisember.

“Próbáljuk meg! A gyártók adják az autókat, de ne fizessünk nekik, hiszen így is óriási globális megjelenést kapnak. Amolyan szuper-Forma-E-t csinálhatnánk. Az autók F1-es külsőt kaphatnának, csak a hang hiányozna, de szerintem biztosan kitalálnának valamit arra, hogy hozzátegyék a régi F1 hangját. Ha a Liberty elég bátor lenne, már ma meglépnék ezt. Előbb-utóbb mindenképp rákényszerülnek majd” – magyarázta Ecclestone, aki egyébként még mai hibrid erőforrásokat is gyűlöli és pár éve azt javasolta, térjenek vissza a régi, egyszerűbb V8-asokhoz.

Ecclestone ugyanakkor elismerte, hogy ez az irány nem feltétlenül tetszene a Ferrarinak, amely a 2021-re tervezett szabályváltozások miatt így is a kiszállással fenyegetőzik:

“Az F1 a Ferrari és a Ferrari az F1. Nagyon nem szeretnék Ferrari nélküli Forma-1-et látni” – mondta, hozzátéve, hogy szerinte azonban jó néhány versenyszervező “azonnal” fellázadna és az olaszokkal menne, ha a Ferrari új szériát indítana. “Sergio (Marchionne, Ferrari-elnök) csakis akkor tesz valamit, ha komolyan gondolja. Szerintem nem az a típus, aki csak beszél, de nem cselekszik.”

Forrás: Fotó: Europress