A Mercedes 2014 óta zsinórban négyszer húzta be mind a konstruktőri, mind az egyéni világbajnoki címet, a csapat már-már példátlanul dominált az elmúlt években, ám az új idény előtt semmit sem vesznek biztosra, sőt, jobban izgulnak, mint korábban.

“Ez itt az autóversenyzés csúcsa, minden csapatot, minden élversenyzőt tisztelettel kell kezelni. A Ferrarit, a Red Bullt, de a McLaren és a Renault-t is komolyan vesszük. Ők mindannyian képesek a világbajnoki címért küzdeni, sőt még mások is meglepetést okozhatnak” – szögezte le a csapatfőnök Toto Wolff a Motorsport.comnak, hozzátéve, hogy azért bízik abban, fenntartják eddigi versenyképességüket.

“Jobb, ha szerények maradunk, de ha sikerül megint úgy összekötnünk a pontokat, mint tavaly, akkor újra futamokat nyerünk majd, és a bajnoki címért küzdhetünk. Ha nem, akkor nem végeztünk elég jó munkát.”

2017-ben a Ferrari volt a legveszélyesebb ellenfél, Sebastian Vettel jó ideig vezette is az egyéni bajnokságot, azonban az olaszok a megbízhatósági problémák miatt szétestek, míg a Mercedesnek sikerült felülkerekednie az autó dívás vonásain.

“Kiemelkedően szerepelt a pályán a Ferrari, ők produkálták a legnagyobb előrelépést tavaly télen. A Ferrari még több futamot is nyerhetett volna. Idén is nagyon komoly kihívóként számolunk velük, ahogy a többiekkel is. Örülök, hogy mi egyben tartottuk a dolgokat. Rekordszámú, 11 futamot nyertünk, míg a Ferrari ötöt. A stopper sosem hazudik.”