A Force India az elmúlt két évben lenyűgözően teljesített, a silverstone-i privát csapat a sokkal nagyobb és komolyabb hátterű McLareneket és Renault-kat verve mindkétszer a konstruktőri bajnokság 4. helyén zárt, mindössze a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull volt eredményesebb náluk.

A Sauber csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint az idén nyitott új fejezet azt jelenti, hogy akár ők is képesek lehetnek hasonlóra, hiszen az Alfa Romeo névadóként való beszállása, és a gyakorlatilag Ferrari B-csapatként való szereplés, az ehhez kapcsolódó műszaki támogatás nagyon jó alapot nyújt arra, hogy jelentősen javítsanak az elmúlt két év sereghajtói pozícióján.

“A Force India jó példa számunkra, hiszen nagyjából olyan együttműködésben dolgoznak a a Mercedesszel, mint mi a Ferrarival. Együttműködnek a pilóták, a motor és egyéb elemek fejlesztésén, és nagyjából ugyanakkora is a csapat, mint a Sauber. Jó példa arra, mit érhetünk el, milyen potenciál lehet a projektben” – magyarázta az Autosportnak.

“Persze a Force Indiának is eltartott egy ideig, mire jöttek az eredmények, ne feledjük, egykor ez a csapat volt a Spyker (2007-ben), és akkor alig jutottak be a top10-be. De megvolt a hosszú távú projekt, komoly terv, és minden évben egyre jobb lett a tempójuk, mostanra pedig nagyon kiegyensúlyozottak. Nekünk is így kell hozzáállni a dolgokhoz, türelemmel. Három-ötéves tervről van szó.”

Vassuer szerint a 2018-as cél a viszonylag rendszeres pontszerzés lehet az Alfa Romao Sauber számára:

“Bár az utolsó futamokon egy kicsit sikerült felzárkóznunk, azért elég messze voltunk az előttünk állóktól. Az elsődleges cél számomra az volt, hogy közelebb kerüljünk, hiszen egyáltalán versenyben kell lennünk a többiekkel. Szerintem ez sikerülni fog. Hogy aztán a 8., 9. vagy 10. helyen végzünk, nehéz megmondani. Magasabbra egyelőre nehéz lenne jutni. Persze azon is múlik, mit csinál a többi csapat.”