A Force India 2016 után tavaly még nagyobb fölénnyel, még biztosabban szerezte meg újra a konstruktőri bajnokság 4. helyét, ami a csapat méretét és anyagi lehetőségeit tekintve kiemelkedő eredmény.

A silverstone-iak munkája a riválisok figyelmét sem kerülte el, a csapatigazgató Otmar Szafnauer elmondása szerint sokan szerették volna elcsaklizni a szakembereiket.

“Nagyobb és kisebb csapatok is bejelentkeztek és megpróbáltak elcsábítani néhány kulcsemberünket, de örömmel mondhatom, hogy az új idényre is maradt mindenki, sőt még szereztünk is pár új embert bizonyos területekre” – nyilatkozta Szafnauer a RACER-nek.

“Minden csapatban ott a potenciál, ez egy ilyen szakma. Minél jobban teljesít egy csapat, a többiek annál jobban figyelik, hogyan is dolgozol, és igyekeznek lemásolni vagy elvinni a kulcsembereket.”

A főnök szerint az elmúlt időszak sikereinek egyik legfőbb eleme a stáb állandósága volt:

“A versenystábban volt pár kisebb változtatás, és a CFD (számítógépes áramlástani szimuláció) terén is erősítettünk. De szerintem a legfontosabb az, hogy a csapat stabil, és így a gyengeségek természetesen, az idő múlásával fogynak, hiszen házon belül marad a tudás és tovább építkezhetünk a korábbi sikerekre. Szóval a sikerünk egyik kulcsa a kulcsemberek állandósága, és ebből a szempontból elég eseménytelen telünk volt, beleértve a versenyzőket is.”