A Forma-1 vezetése a múlt héten jelentette be, hogy a 2018-as idénytől száműzik az elmúlt évtizedekben a rajtrácson és a dobogós ceremónián megszokott modelleket-hoszteszeket, az ún. grid girlöket.

A lépést sokan kritizálták az elmúlt napokban, de talán más lett volna a reakció, ha ügyesebben kommunikálják a reformot, amelynek másik felét ma közölte az F1 és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) – azt, hogy a csajokat helyi gyerekek váltják.

A Forma-1-es versenyhétvégékre a helyi szervezők és a helyi autósport-szövetség válogat vagy sorsol majd gokartos vagy más alacsonyabb kategóriákban részt vevő lányokat-fiúkat, akik így közvetlen közel kerülhetnek példaképeikhez, bálványaikhoz a rajtrácson. A gyerekek családja is meghívást kap, a családtagok vasárnapra paddockbelépőt is kapnak.

“Rendkívüli pillanatok lesznek majd ezek az ifjoncok számára, csak képzeljük el, milyen lesz a hőseik mellett állni, figyelni, hogyan készülnek a versenyre, hogy az autóversenyzés elitjének elitje mellett lehetnek majd a rajtot megelőző percekben! Feledhetetlen élmény lesz ez számukra és a családjuk számára. Inspirációt adhat majd a további versenyzésre, edzésre, tanulásra, megerősítheti az álmot, miszerint egy nap ők is ott lehetnek majd. Mi lehetne ennél jobb inspiráció az F1 következő generációja számára?” – mondta az F1 gazdasági és marketingfőnöke, Sean Bratches.