Felipe Massa 2016 őszén bejelentette, hogy visszavonul a Forma-1-ből, a brazil gyakorlatilag átadta ülését a Williamshez 2017-re megérkező pénzes újoncnak, Lance Strollnak. Amikor azonban kiderült, hogy a Mercedes Valtteri Botasszal pótolja a meglepetésszerűen kiszállt Nico Rosberget, a grove-i csapatnál kézenfekvő volt a veterán visszahívása.

A Williams a tavalyi év folyamán végig azt kommunikálta, hogy Massa óriási tapasztalata mind a csapat munkája, mind az újonc Stroll fejlődése szempontjából óriási értéket képviselt, ám a kanadai ifjonc egy friss interjúban azt állította, hogy az immár végleg visszavonult brazil egyáltalán nem volt mentora.

“Szerintem a tavalyi év folyamán semmilyen útmutatást nem kaptam tőle. Ugyanolyan csapattárs volt, mint bármelyik másik. Csak azzal volt elfoglalva, hogy a lehető leggyorsabb legyen, ahogy én is igyekeztem a lehető leggyorsabb lenni. Ennyi, semmi több nem volt a kapcsolatunkban” – mondta a Motorsport.comnak a 19 éves kanadai.

“Nem tudom, miért hiszik azt, hogy valami tanárom, mentorom volt. Nem volt szó ilyesmiről. Ő is csak tette a dolgát és én is, és akinek jobban ment, az zárt előrébb.”

“Akár 15 évtapasztalata van a csapattársamnak, akár egy, az én hozzáállásomon ez semmit sem változtat.”

F1: Massa nem segített az újoncnak? 1

Stroll mellett idén az orosz újonc, Szergej Szirotkin vezet majd, míg a korábbi favorit, Robert Kubica fejlesztőként segít majd. A kanadai örül a tapasztalt lengyel alkalmazásának:

“Robert nagy segítséget jelenthet, ez nem is kérdés. Felipe is sokat segített az új szabályok melletti fejlesztésekben és Robert is biztosan hasznos lehet. Az abu-dzabi teszten úgy tűnt, hogy jól átlátta az autó problémáit, a magyarországi Renault-vezetés alapján jó visszajelzéseket adott. Szerintem hasznunkra válik majd, segít a csapat előrébb juttatásában.”