A Forma-1-es autók formaterve az elmúlt néhány szezonban nem volt túl izgalmas, de ha a Liberty Medián múlik, ez változni fog. A cél olyan izgalmas autók bevezetése, amelyek ránézésre olyanok, mintha egy videojátékból cseppentek volna a pályára.

A következő nagy szabályváltozások 2021-ben jöhetnek, a Liberty ennek keretében nemcsak a motorformulát, hanem az autók formáját is megváltoztatná. Már meg is bíztak több dizájnert, hogy készítsenek olyan formaterveket, amelyek a szurkolók körében is tetszést aratnának.

Az utolsó nagyobb változás a 2017-es szezon előtt volt, ekkor szélesebbé és hosszabbá váltak az autók, de a wow-faktor továbbra is hiányzik belőlük. Az idei szezonra csak apró részletmegoldások változnak azzal, hogy becsuktak néhány kiskaput.

Ross Brawn utalt arra is, hogy a Libery vizsgálja azokat a lehetőségeket is, amelyek a közeljövőben az autók formatervének szerves részévé tennék a glóriát.

“Már megmutattunk néhány ötletet a csapatoknak, ha ez a fázis lezárult, örömmel osztanánk meg ezeket a sajtóval is. Szerintem készült néhány szenzációsan menő autó is” – mondta Brawn.

“Jelenleg a glória úgy néz ki, mintha csak úgy rácsavarozták volna az autókra, ezen a problémán már jó ideje dolgozunk. Az autóknak a lehető legjobban kell kinézniük, mintha videojátékokban látható autók klónjai lennének. Szerintem lesznek nagyszerűen kinéző autóink a jövőben.”

Az F1 egyik szóvivője közben cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint kijelzőket szerelnének a glóriára, reklámokat futtatva rajtuk. “Nincsenek konkrét terveink a glóriával” – fogalmazott a szóvivő.

“De mindig keressük az új lehetőségeket arra, hogy segítsünk a kereskedelmi partnereinknek, és ezzel biztosítsuk a csapatoknak és a promótereknek a lehető legjobb láthatóságot minden versenyen. Több kísérleti megoldást is tesztelünk, ezek természetéből fakadóan elképzelhető, hogy élesben az összes vagy semmi nem mutatkozik be.”