A Forma-1-ben az idei évtől kötelező lesz a fejvédő keret, az ún. glória használata. Az autókon megjelenő biztonsági eszköz kezdetben valami (külső) festést és esetleg kis aerodinamikai szerepet kap, ám a jövőben plusz funkciója is lehet majd, például futófényes reklám is megjelenhet rajta.

“A Forma-1-ben felmerült már, hogy valami digitális cuccot szereljenek rá, szóval szerintem igyekszünk majd kiaknázni a glóriát. Valószínűleg valami futófénnyel, mint a tőzsdéken, valami információs csíkkal, ilyesmivel” – idézte a McLaren-vezér Zak Brownt a Motorsport.com.

“Vannak bizonyos szabályok arra, hogy mit lehet és mit nem a glóriával, a belső felét például nem lehet lefesteni, hogy ne zavarja a pilótákat. Ahogy minden, ez is alakul majd idővel, szóval a glória egészen másképp fest majd öt év múlva, mint ma. Remélhetőleg sokkal szervesebb részévé válik az autónak, ugyanis most eléggé barkácsmegoldásnak látszik. De idővel integráltabb, esztétikusabb lehet.”

“Rontja a versenyző láthatóságát, ugyanakkor viszont reklámlehetőséget is teremt, szóval összességében semleges a mérleg” – magyarázta az eredetileg marketingszakemberként ismertté vált Brown.