Miután múlt pénteken a friss világbajnok, Nico Rosberg bejelentette, hogy kiszáll a Forma-1-ből, a Mercedesnek új pilótát kell kerítenie 2017-re.

A bajnok pótlásaként természetesen azonnal olyan nevek merültek fel, mint Fernando Alonso vagy Sebastian Vettel, de a Merci csapatfőnöke, Toto Wolff vasárnap azt nyilatkozta, nem valószínű, hogy közülük került ki Rosberg utódja.

“Nem áll szándékomban belekavarni a Ferrari belső ügyeibe. Emellett azt sem tudom, hogy Sebastian akarna-e hozzánk jönni. Ugyanígy vagyok Alonsóval is. Mihez kezdene Ferrari és a McLaren decemberben Vettel és Alonso nélkül? Vagy a Williams Bottas nélkül. Az lehetőség utóbbi tetszik a legkevésbé” – magyarázta az olasz Gazzetta dello Sportnak, hozzátéve, hogy jelentkezőkből persze nincs hiány. “Folyamatosan kaptam a hívásokat, a Forma-1-es pilóták 80 százaléka megkeresett.”

És hogy kik nem hívták Wolffot? “Räikkönen és Kvjat, de csak azért, mert nekik nincs meg a számom!”

raikkonen

Bár a Mercedesnél házon belül kéznél van az idén a Manornál versenyző Pascal Wehrlein és Esteban Ocon – bár az utóbbiról meg kellene alkudni a Force Indiával -, Wolff elismeri, hogy nem egyértelmű, hogy valamelyik Mercedes-ifjoncot választják:

“Először is azt kell eldöntenünk, hogy legyen-e első és második számú pilótánk, kicsit úgy, mint a Ferrarinál a Schumacher-Massa időszakban – azaz olyan pilótát igazolunk, aki megbízhatóan hozza a pontokat a konstruktőri bajnokságban. A második lehetőség, hogy előléptetjük valamelyik ifjoncunkat, Ocont vagy Wehrleint. Végül is más csapatok is szerencsét próbáltak már fiatalokkal, mint Verstappen és Vandoorne. A harmadik lehetőség, hogy szétnézünk a piacon, ott keresünk egy újabb élversenyzőt.”

A csapatfőnök hozzátette, hogy hétfőn a brackley-i központban összeülnek a vezető mérnökökkel, hogy megbeszéljék, mi lehet a legjobb megoldás.

Korábbi cikkeink a témában:

Nico Rosberg bejelentette visszavonulását

15-ször sírta el magát Rosberg

Hamiltont nem lepte meg Rosberg kiszállása

Ecclestone ledöbbent, Alonsót küldené a Mercihez

Ki ülhet Rosberg helyére?

Tényleg számolhat Alonsóval a Merci?

Valaki óriási ajándékot kapott Rosbergtől

Lauda: A fél mezőny bejelentkezett a Mercedesnél

Az év végéig meglesz Rosberg utódja?

Bestcars