Mivel a Forma-1 friss világbajnoka, Nico Rosberg pénteken teljesen váratlanul bejelentette, hogy befejezi versenyzői pályafutását, visszavonul, a Mercedes-csapatnak új pilótát kell találnia Lewis Hamilton mellé.

Az elmúlt három évben példátlanul domináló Mercedes ülése természetesen nagyon vonzó, a “fél mezőny” bejelentkezett már érte szombatra. A csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, nem akarják sokáig húzni a dolgot, pár héten belül meglesz az utód:

“Az első teszt idejére egyértelműen pilótát kell szereznünk, de biztosíthatok mindenkit, hogy jóval korábban meglesz az illető, ugyanis akárki is legyen az, ki kell képezni a szimulátoron, be kell szoktatni a csapatba. Úgy gondolom, hogy már az év vége előtt meglesz a döntés. Az egyik versenyző váratlan karácsonyi ajándékot kap majd” – nyilatkozta a BBC 5 Live-nak az osztrák.

A Mercedes legegyszerűbben a saját neveltjei – Pascal Wehrlein, Esteban Ocon -, esetleg a motorjait használó csapatok versenyzői – Valtteri Bottas, Sergio Perez – választhat, de mivel óriási lehetőségről van szó, senkit és semmi nem lehet kizárni, Carlos Sainz, Romain Grosjean, de akár Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Jenson Button is képben lehet.

Bestcars