Ahogy mostanra köztudott, 2016 világbajnoka, Nico Rosberg alig öt nappal az abu-dzabi diadal után bejelentette, hogy búcsút int a Forma-1-nek, visszavonul.

A német versenyző közleményében elmondta, hogy a döntést hétfőn hozta meg, majd kedden közölte feleségével, menedzserével és a Mercedes csapatfőnökével, Toto Wolff-fal, mindenki mást viszont teljes meglepetésként ért a bejelentés.

“Néhány órával a nyilvánosságnak szóló bejelentés előtt, telefonon mondta el” – nyilatkozta a Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda az olasz Gazzetta dello Sportnak.

“Eléggé szíven ütött, nem számítottam erre, a Mercedesnél senki sem hitte, hogy ennyi elég volt neki. Először nem is hittem el, kérdeztem tőle, hogy Nico, ugye viccelsz, de azt mondta, nem, ez az igazság. Egészen hihetetlen. Amikor én megnyertem az első bajnoki címemet, rögtön az járt a fejemben, hogy meg kell szereznem a másodikat is. Nicónál nem ez a helyzet” – magyarázta a háromszoros világbajnok legenda.

“A döntése felkészületlenül ért minket, összezavart mindenkit, és elég rosszul esett azoknak, akik azért dolgoztak, hogy Nico megnyerje a címet” – tette hozzá.

rosberg_lauda

Rosberg kiszállása miatt a Mercedesnek új partnert kell találnia Lewis Hamilton mellé. A csapat már tegnap azzal viccelt a Twitteren, hogy sorra futnak be az F1-es versenyzők jelentkezései, de Lauda elmondta, hogy a valóság is ugyanez.

“Gyakorlatilag a fél mezőny bejelentkezett a munkáért. A bajnokot vesztettük el, 2016 legjobbját, szóval nem lesz könnyű pótolni, főleg, hogy a bizonyos színvonalat jelentő versenyzők már mind rendelkeznek szerződéssel a saját csapatuknál. A kezdő pilóta alkalmazása meg rizikós, nem lehet tudni, hogy elég erős lesz-e” – utalt a saját nevelésű ifjoncra, Pascal Wehrleinra.

Bestcars