Ahogy köztudott, 2016 Forma-1-es világbajnoka, Nico Rosberg pénteken, öt nappal az Abu-Dzabiban elért siker után bejelentette, hogy nem folytatja a versenyzést, visszavonul.

A Mercedesnek most új csapattársak kell kerítenie Lewis Hamilton mellé, a csapat elnöke, Niki Lauda szombaton elmondta, hogy már a fél mezőny bejelentkezett náluk, állandóan csörög a telefonjuk.

“A nagy hír, hogy Nico bejelentette a visszavonulását. Elég váratlan volt ez, és szerintem valakinek óriási karácsonyi ajándékot adott ezzel. Akárki is kapja a helyét, remélem, hogy értékeli majd, mi hullott az ölébe!” – mondta a Red Bull-os Daniel Ricciardo.

verstappen_ricciardo_rosberg

Az ausztrál pilóta, valamint csapattársa, Max Verstappen pusztán a teljesítménye alapján bármelyik csapat, így a Mercedes kívánságlistájának elején is szerepelhet, azonban a Red Bull a hétvégén máris jelezte, hogy nem adja a 2018-ig lekötött versenyzőit.

“Mindkét pilótánknak hosszú távú szerződése van” – mondta a csapatfőnök, Christian Horner a Sunday Mirrornak, amikor arról kérdezték, kiköthet-e Ricciardo vagy Verstappen Rosberg helyén.

Más kérdés, hogy egyáltalán akarna-e menni bármelyikük is, hiszen a közvélekedés szerint a 2017-es nagy szabályváltozások fő nyertese a Red Bull lehet, a sztártervező Adrian Newey szakterülete az aerodinamika, így lehetséges, hogy jövőre már a Mercedes előtt járnak majd.

A Red Bull kisebbik csapatánál, a Toro Rossónál ülő két fiatal, Danyiil Kvjat és főképp a ragyogó Carlos Sainz elcsábítása már kicsit reálisabb lehetőség, hiszen az orosz negyedik, a spanyol tehetség harmadik F1-es évét kezdi jövőre, továbblépési lehetőségük viszont nem igazán van házon belül.

Ha a Mercedes vinné Sainzot – esetleg Kvjatot -, az a Red Bullnak is lehetőséget adna arra, hogy előléptessék a Forma-1-be GP2-bajnok neveltjüket, Pierre Gaslyt.

Bestcars