Nico Rosberg alig öt nappal első Forma-1-es világbajnoki címének megszerzése után, még a hivatalos díjátadó előtt bejelentette, hogy visszavonul. A győzelemmel valóra váltotta az álmát, a csúcson hagyja abba, ezután a családjára koncentrál – indokolt a német.

Rosberg csapattársa, a bajnoki küzdelemben idén alulmaradó Lewis Hamilton a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ma esti, bécsi díjátadó gálája előtt nyilatkozott, azt mondta, neki nem volt akkora meglepetés a hír.

“Valószínűleg azon kevesek közé tartozom, akik számára ez nem volt meglepetés. De csakis azért, mert nagyon régóta ismerem őt. Most először győzött le 18 év alatt, szóval nem meglepő, hogy utána abba is hagyja. És persze ott a családja, gyereke van, a Forma-1 viszont nagyon sokat kíván az ember idejéből” – magyarázta a háromszoros bajnok angol.

rosberg_hamilton_gokart_2001

 

“13 évesen együtt kezdtük a versenyzést, és mindig arról beszéltünk, hogy világbajnokok leszünk. Amikor csatlakoztam a Mercedeshez, Nico is ott volt, erről szintén beszéltünk még gyerekként. Nagyon furcsa és szomorú lesz, hogy jövőre már nem lesz ott a csapatnál. A Forma-1-nek hiányozni fog, én pedig a legjobbakat kívánom neki!”

Rosberg kiszállása természetesen azt jelenti, hogy a Mercedesnek új versenyzőt kell kerítenie 2017-re. (Ebben a cikkben átnéztünk néhány lehetőséget, olyan nevekkel, mint Pascal Wehrlein, Sebastian vettel és Fernando Alonso.) Hamilton azt mondja, ő nem szól bele, kit választ a Merci új csapattársául:

“Sosem voltam az a fajta versenyző, akinek ilyen kívánságai vannak. Tudom, hogy sokan mások, mint például Sebastian és Fernando, ezt belevetetik a szerződésükbe. Én mindig is csak egyenlőséget kértem. Amíg egyenlően kezelnek minket, nekem mindegy, ki ül a másik autóban. Nagyszerű csapatvezetőink vannak, biztos vagyok benne, hogy a megfelelő embert választják majd arra, hogy a márkát képviselje.”

Bestcars