Pénteken délután, mindössze öt nappal az Abu-Dzabiban elért sikere után a Forma-1 friss világbajnoka, Nico Rosberg bejelentette, hogy visszavonul, kiszáll a sportágból.

A német pilóta idén nyáron írt alá 2017-18-ra szóló hosszabbítást a Mercedesszel, de helyette így valaki mást kell Lewis Hamilton mellé ültetni.

A legegyszerűbb, legsimább és legolcsóbb megoldás az idén a Manornál nevelt Mercedes-ifjonc, Pascal Wehrlein egy évre szóló igazolása lenne, a fiatal német egyértelmű második számú pilótaként bizonyíthatná, hogy mire képes, ha pedig nem válna be, 2018-ra már Sebastian Vettel és Fernando Alonso is szabadulna jelenlegi csapatától, a piacon lennének.

1022.6666666666666x767__origin__0x0_Fernando_Alonso_and_Lewis_Hamilton-700x367

Tegyük hozzá, mindketten hagytak már ott csapatot a szerződésük kifutása előtt, és az elmúlt két-három év történései és nyilatkozatai alapján nem kizárt, hogy Alonso most is a Mercedes célkeresztjében lehet. Köztudott, hogy a kétszeres világbajnok spanyol két évvel ezelőtt maga kopogtatott a Mercedesnél, és bár akkor nem volt hely, a csapatfőnök, Toto Wolff nem egyszer említette őt Hamilton vagy Rosberg potenciális utódjaként.

“Nem kapkodunk, majd az idény alatt beszélünk róla. Bizakodó vagyok, az elsődleges célunk, hogy a mostani pilótákkal folytassuk. Ha azonban ez nem lehetséges, akkor Alonso az első számú alternatíva, aztán Bottas” – nyilatkozta Wolff az olasz Gazzetta dello Sportnak szűk két éve, 2015 januárjában.

szocsi_futam_35

Rosberg idei hosszabbítási tárgyalásainak lezárása előtt a Mercedes-főnök megint előhozta a spanyolt:

“Fernando feltérképezte a lehetőségeit, az egyik opció a Mercedes volt. Megkeresett minket, de nem tárgyalhattunk vele, ugyanis megígértük Lewisnak, hogy amíg az ő szerződéshosszabbításáról tárgyalunk, más versenyzőkkel nem fogunk, és így is tettünk. Fernando a Forma-1 történetének egyik legjobb versenyzője és emberileg is tetszik, de egyelőre Nico a prioritásunk. De ha ő valamiért nem akar hosszabbítani, akkor elgondolkodunk más pilótákon is, mint például Fernandón. A kora nem jelentene problémát, hiszen még mindig megvan a tempója és a motivációja” – magyarázta Wolff fél évvel ezelőtt, májusban.

alonso_hamilton_2007

Alonso augusztusban arról beszélt, hogy a 2007-tel ellentétben ma már nagyon is jól tudna Hamiltonnal dolgozni.

“Másmilyen lenne, mint akkor volt. Érettebb vagyok, ő is érettebbé vált. És bizonyos értelemben a csapatok is fel vannak készülve minden helyzetre. Ha újra csapattársak lennénk, minden más lenne, mert azóta sokat tanultunk, és nagyon különböző emberek is vagyunk. Már nem lenne rajtunk ez a, hogy is mondjam, mindent elsöprő győzelmi stressz, mert nagyon tiszteljük egymást. Természetesen olyan gyorsan vezetnénk, amilyen gyorsan csak tudunk, de az egymás iránti tisztelet egy teljesen más szintjén.”

A McLaren versenyzője egyébként pont kimaradt a tegnapi Rosberg-bombából, a bejelentés idején Japánba tartott, ugyanis a Honda vendégeként a japán autógyártó év végi motorsport-rendezvényén vezetett, motorozott.

Az már más kérdés, hogy telefon is van a világon, a Twitteren már tegnap megjelentek a Toto Wolff készülékét ábrázoló vicces képek.

Bestcars