Ahogy arról beszámoltunk, Kimi Räikkönen közvetlenül a Brit Nagydíj rajtrácsa előtt meglökött egy fotóst, aki hanyatt esett.

Ennek nyomán az érintett fényképész Paul-Henri Cahier, aki 40 éve dolgozik a Forma-1-ben és az FIA által akkreditált profi, közleményt adott ki. Ebben az áll, hogy az eset előtt soha nem volt fizikai kontaktus a két férfi között és nem ért hozzá Kimi felszereléséhez. Ugyanakkor elismeri, hogy valóban közel ment a világbajnokhoz, de az a távolság teljesen megszokott a fényképezésben.

Sima tus volt, semmi extra...

Sima tus volt, semmi extra…

Sima tus volt, semmi extra…


Mint a szövegből kiderül, tucatnyi fotós, aki Cahier mellett állt bizonyítani tudja, hogy semmi szokatlan vagy etikátlan nem volt a helyzetben.

Nem maradt szótlan Räikkönen sem, aki a tőle szokatlanul heves reakció után megint igen hűvös: “Megpróbálnak nagydolgot csinálni az emberek ebből” – mondta  riportereknek a hockenheimi tesztek során. “Nem kellett volna rálépnie a felszerelésemre. Rálépett, én meglöktem egy kicsit, ő pedig a hátára esett. Nem volt nagy dolog” – tette hozzá.

Persze mi nem tudjuk, hogy rátérdelt vagy sem, de az elég egyértelmű, hogy Räikkönen terapeutája, Mark Arnall egy fél pillanattal a versenyző reakciója előtt figyelmeztette a fotóst, pedig előtte tudomást sem vett róla. Vajon miért?

Cahier egyébként igen jól bánik a gépével, erről bárki meggyőződhet a honlapján, ahol fenn van a Kimiről a lökés pillanatában készült kép is.

Raikkonen 2008 England

Az ominózus eset: