Egy német kereskedő olyan Mercedes GLS-t árul, amiből igen kevés szalad a világ útjain. Ez a 850 lóerős szörny tulajdonképpen már nem is Mercedes, mert az átalakítást végző cég, a sokak számára ismerős Brabus a csillagokat is lecserélte óriási B betűkre. 

Így ez már nem csupán egy  Mercedes GLS63 AMG, hanem egy Brabus 850 XL Widestar, turbós V8-assal, 850 lóerővel és teherautókat megszégyenítő, 1450 Nm nyomatékkal.

Ez a 850 lóerős Brabus a feltörekvő alvilági figurák álomautója 1

Ebben a méretben még a legolcsóbb gumiszett is 4-500 ezer forint, és 1450 Nm nyomatékkal nem is tartanak sokáig

Az autó kiállása, a 23 colos óriáskerekek, a bődületes teljesítmény és az aranyszínű dekorelemekkel dúsított belső biztos első helyre teszik ezt a modellt, ha egy bűnszervezeti vezető keres megfelelő, reprezentatív flottaautót a csapatának. 

Ez a 850 lóerős Brabus a feltörekvő alvilági figurák álomautója 2

Hetvenmillió körül már Rolls-Royce is akad, de nem ilyen erős és brutális, mint ez

Ez a 850 lóerős Brabus a feltörekvő alvilági figurák álomautója 3

Inkább ez, mint a G-osztály? Jobban vezethető, gyorsabb, csendesebb, érthetetlen az öreg, dobozos forma iránti rajongás a leggazdagabbak körében.

Ez a 850 lóerős Brabus a feltörekvő alvilági figurák álomautója 4

Álló helyből ennyi lóerővel még a 2,6 tonnás tömeg ellenére is csak 4,2 másodperc elérni a százas tempót, a száguldás pedig egészen 300 km/óráig tarthat, ami lehetne több is, de itt szabályoz az elektronika. Összesen 23 ezer kilométert futott eddig, de ára így is szédítő, 199 ezer euró (71,3 millió forint).

Ez a 850 lóerős Brabus a feltörekvő alvilági figurák álomautója 5

Még a bőrt is bőrrel húzták be a Brabusnál

Ez a 850 lóerős Brabus a feltörekvő alvilági figurák álomautója 6

Hátul nem is számítanak három utasra, kell a hely a széles vállaknak

Ez a 850 lóerős Brabus a feltörekvő alvilági figurák álomautója 7

Hátul komoly méretű csomagtér várja a szakemberek szerszámait, akár menet közben is hátra lehet nyúlni, ha épp szükség lenne valamilyen nyomásgyakorló eszközre