Bár kényes technika, azért elég nagy példányszámban gyártották ahhoz, hogy még sok évtizedig élvezhessük a magas fordulaton érces zúgással dolgozó lóerőgyárakat. Mert a V10-es BMW-k hozzáértő kezek által piszkálva bivalyerős, civilizált sportgépekből üvöltő, veszett vadakká változnak. 

A következő videókban hallható blokk az S85-ös, ami az autózás kegyelmi éveiben készült, 2005-2010 között. Ekkor még a Forma-1 is dobhártyákat szaggató élmény volt, és ezt a motort a gyártó sorozatbeli szereplése ihlette. 

Kiviteltől függően körülbelül 500 lóerőt teljesített 7500-as fordulaton, és hiába volt szinte amerikai szemmel is tisztességes, ötliteres a lökettérfogata, mégis elforgott nyolcezer fölé. Különleges hangját annak is köszönhette, hogy minden henger külön szívótorkot, és pillangószelepet kapott, így a motorháztető alól is az erő jellegzetes zajai törtek elő. 

V10 M6, a pilóta szemszögéből, a 2007-es gépet RPI kipufogórendszer teszi dobhártyaszaggató élménnyé.

A Meisterschaft méltó a kegyetlen, keményen német hangzású márkanévhez. Garantáltan feláll a szőr a karodon.
Monaco, alagút, gumiégetés, padlógáz, mi kell még?

A Kreissieg rendszere már nagyon “paraszt” recsegő őrület, de szerencsére a zúzda üzemmód kapcsolható.
Black Beast, avagy a fekete bestia, ahogy BMW-s körökben hívják. Ez a német M5 E60 már 5,8 literes motort hord az orrában, és 630 lóerővel akár 340 km/órát is képes elérni a német autópályán. 
+1. Csak kattints.