Általában nehézséget jelent kitűnnünk a tömegből, ha használt autónktól szeretnénk megválni. Azonban egy jól és kreatívan megfogalmazott hirdetés titkos fegyverként hathat az eladásnál. Valószínűleg így gondolkodott az a dániai nyugdíjas is, aki 7-es BMW-jét bocsátja áruba. Lehetséges, hogy a hirdetés végére érve szem nem marad szárazon.

Elmondása szerint „ez az autó nem tévesztendő össze az agyonhajtott, szervizt soha nem látott lepukkant sorstársaival”, végig márkaszervizben tartották karban, utoljára tavaly novemberben kapott egy átfogó nagyszervizt.

„Volt már V12-es hengeres autód?” – teszi fel a kérdést a hirdető, majd gyorsan hozzá is teszi, hogy ha nem, „akkor soha nem érezted azt a feelinget, amit ez az autó kínál neked!”. Ha beindítja a motort, hangot nem hall, „mintha egy nagy Cica dorombolna elöl”, ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy óvatosan kell a gázra lépni, mert a majd’ 6 literes motor nem viccel: ha odalépsz, „olyan, mint egy vadállat, aki ki akar törni”.

Räikkönen és kínai turisták a nap hirdetésében 1

Az erős felvezetést sírva röhögős folytatás követte, amiben még a 2007-es Forma-1-világbajnok Kimi Räikkönennek, valamint kínai és vietnámi turistáknak is jutott szerep:

Felkanyarodok az autópályára és 130 km/h-ra teszem a távolságtartó tempomatot. Pár perc múlva egy 20 milliós BMW rámesik hátulról, villogva. Vagy nincs rajta a szemüveg, vagy vaksi az ember, hogy nem látja a 6.0 feliratot! OK, kis barátom, gyere, nézzük meg, ki vagy! Átrakom a váltót F1 fokozatba, és mint Kimi Räikkönen szélárnyékában, visszaváltok kettőt, leveszem a nagy Cicáról a pórázt, és szabadon engedem! Néhány másodperc múlva a BMW lámpái kezdenek eltűnni a horizonton, szégyenkezve visszasorol a külső sávba, én is visszatérek a normális sebességre!

Megállok a Széchenyi fürdőnél szaunázni egyet, a főbejárattal nem messze! Kb. 2 óra elteltével jövök ki, és láss csodát, a kínai és vietnámi csoportok nem a BMW X6-ost vagy a Ford Mustangot nézik, hanem a nagy Cica körül gyülekeznek és fotózkodnak! Nyitom az ajtót és hozzám lépnek és udvariasan kérdezik, hogy milyen autó ez, megnézhetik-e és fotózhatják-e! Valószínűleg a turistacsoport vezetője lép oda hozzám, és kérdezi: van-e benne nagy duc-dud cene, cép autó, beülhet-e! Mondom: gyere tamagocsi, beültetem, beindítom a motort és a CD tárból elindítom a 12 hangszórós és gyári mélynyomós hifin a Man at Work Who Can It Be Now örökzöld slágerét, full hangerőn! Láttam, hogy rezeg a fogsora, de élvezték és a közös fotók után felszálltak a szállodai buszra, és elmentek!

Räikkönen és kínai turisták a nap hirdetésében 2

A BMW 2009 és 2015 között gyártotta a 760i-t, az ikerturbós és 12 hengeres erőforrása 536 lóerőt és 750 Nm nyomatékot ad le, végsebessége eléri a 250 kilométer/órát.

Ennek újabb változatát, a BMW M760Li xDrive-ot a Vezess is kipróbálta. Teszt az alábbi linken: