Az átlagos amerikai garázsban egy Toyota Camry áll és valamilyen pick up. De vannak különleges esetek, mint ez itt. Ebben a garázsból ugyanis egy 1955-ös Mercedes-Benz 300 SL-t toltak ki néha azért, hogy kiférjen a fűnyíró. Még 1962-ben vette második tulajdonosa a sirályszárnyas Mercedes sportautót és sokáig napi használatban volt.

Akkoriban nem volt más a 300 SL, mint egy öreg autó. Ezért aztán tulajdonosa nem is hezitált sokat, amikor megunta az eredeti fehér színt. Sötétebb ezüst árnyalatúra fényeztette az autót. A belteret is felújította, de a műszerfalon még látható az eredeti fényezés. A belteret több évtizede bőrözték újra, ezért már ez is kopottas.

Sirályszárnyas Mercedest találtak egy garázsban 2
Sirályszárnyas Mercedest találtak egy garázsban 3

Sirályszárnyas Mercedest találtak egy garázsban

Sirályszárnyas Mercedest találtak egy garázsban

Sirályszárnyas Mercedest találtak egy garázsban 8
Sirályszárnyas Mercedest találtak egy garázsban 9
Sirályszárnyas Mercedest találtak egy garázsban 10
Sirályszárnyas Mercedest találtak egy garázsban 11
Fotó megosztása:

A legfontosabb viszont, hogy az 5500553-as alvázszámú autóban még mindig az eredeti Mercedes által is regisztrált 5500569 számú motor van. A Mercedes 300 SL-eket megbízhatóságuk és dinamizmusuk miatt sokszor vetették be versenyeken. Ezt viszont használták ugyan, de mindig nagyon tisztességesen karbantartották.

A sirályszárnyas Merciben 3 literes, sorhatos motor van, Bosch mechanikus befecskendezővel. A teljesítménye 218 lóerő. Modernnek számító motor mellett a kor színvonalán fejlett aerodinamika is hozzájárult az akár 260 km/órás végsebességhez.

Sirályszárnyas Mercedest találtak egy garázsban 12