Roncsokra bukkanni mindig izgalmas felfedezés, nem véletlenül foglalkozik ezzel megannyi Youtube-csatorna. Elhagyott buszok, bozót által elfogyasztott veterán autók, szinte mindent láttunk már, de ez a mostani találat igazán rejtélyes.

A képeket egy Németországban vakációzó orosz férfi készítette, aki épp futni indult egy közeli erdőbe, valahol a volt NSZK területén. Ez fontos információ, mert két olyan T-34-esbe botlott a sűrű lombok között, amelyeknek elvileg semmi keresnivalójuk nem volt ezen a szövetségesek által felszabadított területen.

Lehet, hogy egy múzeum felé tartottak, de sosem jutottak el a végső kiállítóhelyre? A kérdés nyitott, a felfedezés érdekes, annyi biztos hogy a két tank még mindig figyel és vár, a rozsda gyűlik, de a lövegtornyon még halványan olvasható a “Sztálinért!” felirat.

Egy orosz tank még mindig várja a II. világháború végét 1Egy orosz tank még mindig várja a II. világháború végét 2

Egy orosz tank még mindig várja a II. világháború végét 3

A két lánctalpas kései, T-34/85-ös verzió a leírás alapján, ezeket 85 milliméteres löveggel szerelték.Egy orosz tank még mindig várja a II. világháború végét 4Egy orosz tank még mindig várja a II. világháború végét 5Egy orosz tank még mindig várja a II. világháború végét 6