Mire az októberben bemutatkozó BMW 5 és i5 modellek megérkeznek a piacra, az ügyfelek akár M Performance kiegészítőkkel – aerodinamikai elemekkel, utastéri tartozékokkal és futóműkomponensekkel – is megrendelhetik azokat.

M Performance csomagot kap a BMW nagy villanyautója 1

Az M Performance Carbon karosszériaelemek egy része tisztán esztétikai célt szolgál, míg más idomok az aerodinamikai teljesítményt is hivatottak növelni. Az M Sport vagy M Sport Pro csomagos szedánokhoz társítható M Performance alkatrészek fényezetlen, lakkozott kivitelben kerülnek forgalomba, így szabadon gyönyörködhetünk szénszálas szerkezetükben.

M Performance csomagot kap a BMW nagy villanyautója 43

Négyrészes első idomcsomag, háromrészes hátsó diffúzor, valamint M Performance Carbon Pro hátsó légterelő választható; igény szerint fényezésre előkészített légterelő is rendelhető.

M Performance csomagot kap a BMW nagy villanyautója 44

A szénszálas oldalsó küszöb eleve nyúlánkabb, atletikusabb megjelenést kölcsönöz az autónak, ezt pedig az övvonalra illesztett fekete matricákkal, sötétszürke M Performance feliratos sávokkal erősíthetjük tovább. Magára a kötényre is kérhetünk fóliázást, ami lendületes, íves vonallal segít kihangsúlyozni az idom kontúrjait.

M Performance csomagot kap a BMW nagy villanyautója 45

A külső kiegészítők sorát kétféle szénszálas tükörház, valamint aramidszálas antennaborítás zárja – ez utóbbi szerkezet megjelenésében hasonlít a karbon-kompozithoz, viszont nem gátolja az elektromágneses hullámok terjedését. Akinek tetszik, az üzemanyagtöltő nyílás fedelére is ragaszthat szénszálas matricát.

M Performance csomagot kap a BMW nagy villanyautója 46

Az utastérben többféle kivitelben választható küszöbbetét, velúr padlószőnyegek (elöl logóval hímezve) várják az utasokat, míg a vezető számára az M Performance bőr/Alcantara kulcstok okozhat örömet.

M Performance csomagot kap a BMW nagy villanyautója 47
M Performance csomagot kap a BMW nagy villanyautója 48

Funkcionális kiegészítők is szerepelnek a kínálatban, így rendelhetők 19 és 21 colos keréktárcsák, utóbbiak akár kétféle árnyalatban is, akár téli vagy nyári abroncsokkal szerelve. A plusz kerékszetthez tárolótáskákat is vásárolhatunk, M Performance felirattal.

BMW-performance-parts-gif

A legfontosabb kiegészítőt a végére hagytuk: ez a 21 colos kerekekhez társítható, 20 colos féktárcsákat alkalmazó fékrendszer elöl hatdugattyús alumínium féknyergeket, hátul egydugattyús nyergeket alkalmaz. A belső hűtésű, lyuggatott M Performance fékrendszer jobban bírja a hőterhelést, így extrém körülmények között – például versenypályán használva – is jelentős fékteljesítményt biztosít.

M Performance csomagot kap a BMW nagy villanyautója 50
M Performance csomagot kap a BMW nagy villanyautója 51