Az elmúlt években sok támadása érte a Tesla Autopilotját, vizsgálat is indult az amerikai gyártó ellen: hiába hangsúlyozták, hogy nem teljesen önvezető, hanem csak vezetéssegítő rendszerről van szó, sokakat félrevezetett a neve. Egy pennsylvaniai házaspárnak viszont igencsak kapóra jött a létezése.

Yiran Sherrynél ugyanis idő előtt megindult a szülés egy szeptemberi délelőttön, mielőtt még férjével, Keatinggel a kórházba ért volna, így gyermekük, Meave Lily egy Tesla Model 3 anyósülésén született meg. Eleve kritikus volt, hogy egyáltalán eljutnak-e a kórházig, de a csúcsforgalomba érve egyértelművé vált, hogy ez aligha fog megtörténni.

Keating ekkor bekapcsolta az Autopilotot, hogy miközben araszolnak az autóval a dugóban, egyik kezét a kormányon tartva tudjon segíteni a feleségének a szülésben. Nem is lett volna messze a kórház, mert 20 percre lakott tőle a házaspár, így a nővérek már csak utólag tudtak bekapcsolódni a folyamatba, például a köldökzsinór elvágásával.

A történtek után Meave Lilyt csak Tesla-babaként emlegetik. Keatingéknek ő a második gyermekük, van egy hároméves fiuk is – írja a CarBuzz.