Akár 20 colos keréktárcsákkal, mátrix LED fényszórókkal és plug-in hibrid hajtáslánccal lép piacra 2021 utolsó negyedévében a DS 4, a francia prémiummárka negyedik típusa.

A 440 cm hosszú, alsó-középkategóriás crossover 147 cm magas és 183 széles, 95 százalékban újrahasználható, 85 százalékban újrahasznosítható anyagokból készül. Tömegének 30 százalékában újrahasznált vagy újrahasznosított fémből, illetve műanyagból épül fel.

Ami a funkcionalitást illeti, a DS 4 a kategória leginkább előremutató típusai közé sorolható: képes a félautomatikus sávváltásra, sebességét a kanyar és a várható sebességkorlátozások függvényében módosítja, holttérfigyelő radarja 75 méteres tartományt lát be, az adaptív futóművet kamera alapú, prediktív vezérlés szabályozza kerekenként, valamint infravörös éjjellátó kamerát is kapott az autó, amely akár 200 méterre is ellát, képe pedig a széles formátumú head-up kijelzőn jelenik meg. Ez utóbbi úgy képes megjeleníteni az adatokat, mintha azok előttünk 4 méterre lebegnének a levegőben – így a szemnek nem kell közelre fókuszálnia, azaz biztonságosabb és kevésbé fárasztó a használata.

A 10 colos érintőképernyőn kívül hangfelismeréssel és gesztusvezérléssel is kezelhetők a fedélzeti funkciók, így az akár 14 hangszórós audiorendszer vagy a PM2.5 ultra finom részecskeszűrővel szerelt klímaberendezés.

Intelligens ékszerdoboz jön Franciaországból 2

Az ismert EMP2 padlólemez továbbfejlesztett (70%-ban új komponenseket alkalmazó) változatára épülő autóban a csomagtartó (430 liter) és a férőhely csorbítása nélkül helyezték el a 225 lóerős plug-in hibrid hajtásláncot, amely mellett további három benzinmotor (130, 180 és 225 LE), valamint egy dízelmotor (130 LE) is rendelkezésre áll. A sebességváltó az összes erőforrás esetén nyolcfokozatú automata.

A DS 4 háromféle kivitelben készül. A DS 4 Cross az alapmodellnél erőteljesebben vállalja SUV-os karakterét, félig matt, félig fényes fekete lökhárítókkal, kontrasztos karosszériaelemekkel, valamint talajtól függően változtatható kipörgésgátló és ereszkedésszabályozó szolgáltatásokkal. A DS 4 Performance Line ezzel szemben fekete karosszériaelemekkel, fekete keréktárcsákkal és egyedi belső kialakítással hódol a sportos exkluzivitásnak.

Intelligens ékszerdoboz jön Franciaországból 3

A DS 4 részleteit és főbb funkcióit bemutató videókért kattints ide!