Meglepő, mi a legmegbízhatóbb európai autó 1

Holtversenyben első a Honda Jazz

A brit What Car? ismét összeállította az 50 legmegbízhatóbb használt autó listáját. 13 ezer olvasójuk számolt be személyes tapasztalatáról. A sorrendet a meghibásodások gyakorisága alapján állították össze, de szerepet játszottak a szervizköltségek, illetve a javítás időigénye is.

Meglepő, mi a legmegbízhatóbb európai autó 2

Holtversenyben első a Toyota RAV4

Nem egy, hanem három 100 százalékos autót is találtak a felmérés során: ezek egyikénél sem fordult elő semmilyen malőr az elmúlt 12 hónap során. Mindhárom autó japán: a kisautókat a 2008 és 2015 között gyártott Honda Jazz, a tömegpiaci szabadidőjárműveket az előző generációs Toyota RAV4, míg a prémium crossovereket a jelenleg is kapható Lexus RX 450h képviseli a listán.

Meglepő, mi a legmegbízhatóbb európai autó 3

Holtversenyben első a Lexus RX 450h

A top 10-ben meglehetősen vegyes a kép: két prémiummodell (Lexus NX Hybrid, Alfa Romeo Giulietta) mellett két városi kisautó (az előző Toyota Yaris Hybrid és az aktuális Hyundai i20), két kisautó (Škoda Citigo, valamint az előző Hyundai i10), továbbá egy Dacia, az aktuális Duster is szerepel.

Meglepő, mi a legmegbízhatóbb európai autó 4

A negyedik helyen a Toyota Yaris Hybrid

A hatodik helyen álló Dacia Duster egyébként a legmegbízhatóbb európai gyártású autó, előtte egy Honda, valamint a Toyota-csoport négy hibridje áll.

Meglepő, mi a legmegbízhatóbb európai autó 5

Ötödik a Lexus NX 300h

Az egész listáról négy márka emelkedik ki: a Lexus adta a legtöbb prémiumautót (4 típus 5 generációja), a Škoda a tömegpiac nyertese (6 típus 7 motorváltozata), de a Mazda és a Toyota is jól teljesített 4-4 megbízhatósági csúccsal. A VW, a Hyundai és a Ford három-három autóval jutott fel a listára, a Hondától kizárólag a Jazz ütötte meg a szintet, azonban rögtön két generációjával.

Meglepő, mi a legmegbízhatóbb európai autó 6

A Dacia Duster a hatodik, egyben a legjobb nem japán gyártmány

A teljes lista megtekinthető ezen a linken, az eredeti felmérést itt böngészheted át.