A szélvédője kivételével minden ablakfelületét képes eltüntetni a Fisker Ocean, a halottaiból visszatért prémium ökomárka legújabb típusa. A panoráma-napfénytetőnek nem csak az elülső, hanem mindkét panelje elhúzható, leereszthető a hátsó szélvédő, de ami a legkülönlegesebb, hogy a D oszlopba illesztett apró ablakocska is nyitható. Ilyennel tényleg nem találkoztunk még az autóiparban – kérdés persze, hogy szükség volt-e erre, hiszen semmi gyakorlati haszna nincs a csomagtartó szellőztetésének.

Kilenc ablakot nyithatsz egy mozdulattal 1
Kilenc ablakot nyithatsz egy mozdulattal 2

Kilenc ablakot nyithatsz egy mozdulattal

Kilenc ablakot nyithatsz egy mozdulattal

Kilenc ablakot nyithatsz egy mozdulattal 9
Kilenc ablakot nyithatsz egy mozdulattal 10
Kilenc ablakot nyithatsz egy mozdulattal 11
Kilenc ablakot nyithatsz egy mozdulattal 12
Kilenc ablakot nyithatsz egy mozdulattal 13
Kilenc ablakot nyithatsz egy mozdulattal 14
Fotó megosztása:

Nem is ez azonban a lényege az Oceannek, hanem hogy a Fisker igyekezett minél környezetbarátabbá tenni a járművet. A panoráma-napfénytetőbe süllyesztett szolárcellák egy év alatt akár 1600 kilométerre elegendő energiát is képesek megtermelni, a padlószőnyeget hulladékká vált halászhálók feldolgozásából származó nejlonszálakból szövik, az utastér pedig teljesen mentes az állati eredetű anyagoktól. A nyersbőr hatású kárpitok alapanyagát például pólóingek és egyéb szövetrostok, valamint PET-palackok újrafeldolgozásával készítik, ami 80%-os energiamegtakarítást jelent a gyártás során, a Fisker pedig arra is kötelezettséget vállalt, hogy a számára gyártott abroncsok gyártási hulladékát újrahasznosítja.

Kilenc ablakot nyithatsz egy mozdulattal 15

A Fisker Ocean akkumulátorcsomagjának várható kapacitása 80 kWh, ami 400-480 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé. A tisztán elektromos hajtásláncról a január 7-i világpremier előtt semmi továbbit nem árul el a gyártó. Az viszont bizonyos, hogy a világ több pontján, így Európában is gyártani szándékozzák a modellt, valamint az annak padlólemezére épülő, további két, jövőbeli típust. A sorozatgyártás 2021 végén indul el, 2022 és 2027 között több mint egymillió autót szeretne gyártani a Fisker, ami meglehetősen ambiciózus vállalás.

Kilenc ablakot nyithatsz egy mozdulattal 16