Nem csak az autós szakma, a kívülállók is elismerik a Ferrari munkáját. 2019-ben az olaszok tervezőcsapata kapta a Red Dot: Az év dizájncsapata díjat.

A Red Dot a világ egyik legrégebbi és legnagyobb presztízsű formatervezési díja, 1955 óta ítéli oda az esseni székhelyű Észak-Rajna-Vesztfáliai Formatervezési Központ. Három kategóriában – termék, koncepció és kommunikáció – osztályozzák az adott év termését, rendszerint 15 ezernél is több nevezést néznek át, hogy megtalálják a legkiválóbb dizájnt.

A Flavio Manzini által irányított csapat keze alól kikerülő tervek az évek során számos Red Dot-sikert könyvelhettek el. Az idei évben számos autójukat kitüntették: Red Dot-díjjal jutalmazták a 488 Pistát és az Sp38-at is.

A Best of the Best kitüntetés a legjobbak között is csak a legeslegjobbnak jár ki: ezek a példamutató, maradandó értéket közvetítő dizájnok. A nyitóképen is látható együléses Ferrari Monza SP1 is ebbe a kategóriába került a zsűri szerint, így a tervezőcsapat összesen négy díjat zsebelt be.

Az utóbbi években számos Ferrari kapott Red Dot-elismerést. Tavaly a Portofino került a csúcsok csúcsára, de a 812 Superfast és az FXX K Evo is nyert egy-egy piros pontos díjat. A korábbi években díjazták már a J50-et, a GTC4 Lussót, a LaFerrari Apertát és a 458 MM Specialét is.