BladeScan: így nevezte el azt a világelső technológiát a Lexus, amely új fejezetet nyit a világítástechnika történetében. A LED által kibocsátott fény két, nagy sebességgel forgó tükörpengére vetül, majd egy lencsén át világítja meg az úttestet. Miközben a fény állandónak tűnik, a rendszer valójában folyamatosan szabályozza a fény eloszlását, mégpedig a tükörpengék forgásának és a LED-modulok ki-és bekapcsolásának a szinkronizálásával.

Tükrök forognak az új Lexus lámpájában 1
Tükrök forognak az új Lexus lámpájában 2

Tükrök forognak az új Lexus lámpájában

Tükrök forognak az új Lexus lámpájában

Tükrök forognak az új Lexus lámpájában 22
Tükrök forognak az új Lexus lámpájában 23
Tükrök forognak az új Lexus lámpájában 24
Tükrök forognak az új Lexus lámpájában 25
Tükrök forognak az új Lexus lámpájában 26
Tükrök forognak az új Lexus lámpájában 27
Tükrök forognak az új Lexus lámpájában 28
Tükrök forognak az új Lexus lámpájában 29
Tükrök forognak az új Lexus lámpájában 30
Tükrök forognak az új Lexus lámpájában 31
Tükrök forognak az új Lexus lámpájában 32
Tükrök forognak az új Lexus lámpájában 33
Tükrök forognak az új Lexus lámpájában 34
Tükrök forognak az új Lexus lámpájában 35
Tükrök forognak az új Lexus lámpájában 36
Tükrök forognak az új Lexus lámpájában 37
Tükrök forognak az új Lexus lámpájában 38
Tükrök forognak az új Lexus lámpájában 39
Tükrök forognak az új Lexus lámpájában 40
Fotó megosztása:

Az új megoldás révén olyan pontokat is képes megvilágítani a fényszóró, ahová a hagyományos adaptív rendszerek már nem juttattak fényt. Ilyen például az útpadka, ami a szabadszemes észlelés mellett a gyalogosfelismerő rendszer működését is javítja: a kamera az eddigi 32 helyett 56 méterről észleli éjjel az úton lévő embert.

Ez az egyik fontos technológiai újítása a Lexus RX-nek; a másik nem hogy nem világújdonság, de komoly késéssel mutatkozik be a márkánál. Az Android Auto és CarPlay okostelefon-integráció régi adóssága a márkának a felhasználók felé, ráadásul végre érintőképernyős kezelőfelületet is kapott a Lexus – igaz, megtartották a Remote Touch rendszert is, viszont az már nem egérként, hanem tapipadként működik.

Tükrök forognak az új Lexus lámpájában 41

A 2019 őszétől forgalomba kerülő, megújult RX formaterve minimálisan finomodott, áthúztak néhány vonalat, megújult a hűtőmaszk rácsozata. Ennél fontosabb, hogy a karosszéria szilárdabb lett, valamint áthangolták a felfüggesztést, lecserélték a lengéscsillapítókat és a fékrendszer központi elemeit – összességében jobb egyenesfutást és pontosabb ívmenetet ígér az elektronikus kanyarsegéd funkcióval is felszerelt autó. Az RX L vásárlóit érinti az új ülésrendszer: egyrészt a harmadik sori ülések hosszirányban állíthatók, másrészt a második sor immár két különálló üléssel is rendelhető, ami további lábtérnövekedést eredményez a leghátul ülőknek.

Tükrök forognak az új Lexus lámpájában 42

A Lexus RX újdonságait videón is megnézheted, ha ide kattintasz.