A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának hétfő kora reggeli összesítése alapján a Dunántúl teljes területén, továbbá az Alföld déli felében sokfelé esik vagy szállingózik a hó. Az ország északkeleti harmadában jelenleg csapadékmentes az idő.

A gyorsforgalmi utak közül az M7-esen Székesfehérvár térségében egyelőre téliesebbek az útviszonyok, de az M1-es és M3-as autópályán, valamint az M0-s autóúton jellemzően sónedves a burkolat. Téliesek ugyanakkor az útviszonyok a főutakon a déli megyékben és a korábbi havazás miatt Emőd, Nyíregyháza és Polgár térségében, a mellékutakon szintén a déli megyékben és az északkeleti országrészben.

Baranya és Bács-Kiskun megye déli részén az intenzív havazás miatt néhány száz méter a látótávolság.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 3605-ös jelű út Gesztely és Újharangod közötti szakaszát, a 12-17 km között hóátfúvás miatt lezárták. A 3716-os jelű utat a Vilmány és Fony közötti szakaszon, a 0 és 5 km-szelvények között hóátfúvások miatt lezárták.

Az M3-as autópályán, Vásárosnamény felé a 134-es km-nél, Mezőkövesd térségében egy személyautó korlátnak ütközött, a belső sávot lezárták.

A 6-os főúton, Mecseknádasd térségében a 170-es km-nél elakadt kamionok foglalják el a Pécs felé vezető oldalt.

A 61-es főúton, Cece és Simontornya között a 27-es km-nél egy kamion személyautóval ütközött össze, a műszaki mentés idejére a főutat lezárták, áll a forgalom.

Letért az úttestről és árokba hajtott egy autóbusz a Tömörkény és Csanytelek közötti úton. A balesethez a csongrádi és a szentesi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentést. Az elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg. A helyszínen forgalomkorlátozásra kell számítani.