Nemrég az északi sarkkör környékén mutatta meg a Continental, hogyan képzeli el az autózás jövőjét, amelyben a tervei szerint már nem lesznek halálos közlekedési balesetek. A német vállalat Vision Zero  koncepciójában nemcsak a legújabb abroncsok, de autóipari beszállítóként fejlesztett modern technológiák is szerepet kapnak, amelyek végül az autonóm közlekedés megvalósításában is segédkeznek, és 2025-re elhozzák a halálos balesetek nélküli európai közlekedést.

Most, amikor 15 percenként hal meg valaki európai útjain, talán távolinak tűnik a Vision Zero célkitűzése, de több mint 145 éves tapasztalatával – és olyan autóipari beszállítóként, amely már az alapoktól részt vesz a közlekedést érintő kutatás-fejlesztésben – álmodhat merészet a Continental. Ehhez kapcsolódóan pedig mint a vezetésbiztonság szakértője új szolgáltatás csomagot vezet be idehaza a vállalat.

Defekt esetén sem hagy az út szélén a Continental 1

Halálos balesetektől mentes jövőért hajt a Continental

Az egész Európában érvényes ContiSafe3 szolgáltatási-csomag az assistance-szolgáltatást, a defektgaranciát és  a baleset-biztosítást is magában foglalja. Az Uniqua biztosítóval közösen dolgozta ki a Continental a programot, amelyben a biztosítói alapértékeket akarják erősíteni, azaz egyszerű, gyors pontos szolgáltatást nyújtani 80 oldalas szerződés és töméntelen apró betű nélkül.

A szolgáltatással ingyenesen javíttatható vagy szükség esetén cseréltethető a sérült abroncs, míg az Európára kiterjedő autómentési szolgáltatás segítségével gyorsabban juthat gumiszervizbe az autótulajdonos, kevesebbet kell az út szélén várakoznia.  Ráadásul ha az autót nem tudják azonnal megjavítani, a biztosító legfeljebb három napra a szállás költségeit is fedezi. Hasonlóan rugalmas a ContiSafe3 harmadik szolgáltatása, amely az autóban ülő utasok számára nyújt biztosítást, megtérítve az ő költségeiket, személyenként egymillió forintig. Az egyszerűség jegyében akár online is megszerezhető szolgáltatás 2990 forint ajánlott fogyasztói áron. Ennek köszönhetően két évig él a biztosítás, mind a négy abroncsra.

Defekt esetén sem hagy az út szélén a Continental 2

Van jobb megoldás a pumpánál

Március 19-től az veheti meg a „3x-os biztonság 1 áráért” szlogennel ellátott csomagot, aki a Coninental-csoport abroncsaiból (azaz nemcsak Continental, de pl. Barum gumikra is vonatkozik) vásárol legalább négy új darabot, és azt a német vállalat szerviz-partnereiénél felszerelteti, majd regisztrál. Utóbbi megkönnyítéséhez 150 displayt helyeznek el a szerződött partnereknél.