Összesen 135 motor, 86 autó és 46 kamion rajtol az április 20. és 26. között Magyarországon illetve Romániában sorra kerülő Közép-Európa-ralin, amely a terepralis Dakar-széria első versenye lesz. Ezt Szalay Balázs, a viadal szervezője jelentette be a táborfalvai lőtéren, az első gyorsasági szakasz helyszínén tartott sajtótájékoztatón.

Több tízezer nézőre számítanak

Több tízezer nézőre számítanak


Nem hiányoznak a Dakar nagyágyúi: a teljes Mitsubishi- és Volkswagen-alakulat nálunk versenyez majd, és rajthoz áll a tavaly kilencedik győzelmét szerző Stéphane Peterhansel (Mitsubishi) is. Itt lesznek a KTM sztárjai is, így a 2007-es győztes Cyril Despres és a 2006-os első Marc Coma is. Hans Stacy, a Dakar kamion kategóriájának címvédője szintén látható lesz élőben.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter elmondta, hogy a tárca, mint a viadal támogatója, minden technikai segítséget biztosít a sikeres lebonyolításhoz. A Magyar Honvédség több gyakorlótere is a rali helyszínéül szolgál majd. Az elmaradt Dakar-rali pótlására is szolgáló 3300 kilométeres verseny rajtja Budapesten, a Hősök terén lesz, ezután a táborfalvai gyors következik, majd Romániában további öt mért szakasz következik. A folytatásban Veszprém mellett további négy gyorsaságival fejeződik be a kaland.

Több mint 100 motoros nevezett

Több mint 100 motoros nevezett


A miniszter elárulta, jövőre saját terepralicsapatot, úgynevezett Dream Teamet indít a hazai és nemzetközi futamokon a szaktárca, ezzel a lépéssel a fiatalok körében szeretnék népszerűsíteni a honvédséget. Lehet, hogy a miniszter lesz az egyik versenyző? A sajtótájékoztató végén ugyanis Szekeres Imre is autóba pattant, a tárcavezető “navigátorként” ment két kemény kört Palik László Nissanjában.

Forrás: MTI