Minimális mennyiséggel ugyan, de tovább folytatódhat a Zöld Busz Program. Ennek köszönhetően a Volánbusz további 20 darab elektromos autóbuszt állíthat forgalomba a jövőben. A HUMDA Zrt. támogatásával a magyar állami szolgáltató a 25 ezer fő alatti településeken frissítheti a flottáját e-buszokkal.

A támogatási kérelem pozitív elbírálása esetén Balatonfüredre három, Hajdúszoboszlóra egy, Komáromba kettő, Komlóra hat, Tatára öt, Várpalotára pedig három villanyhajtású szóló autóbusz érkezhet. A kerekesszékes utasok szállítására is alkalmas járművek várhatóan 300 kilométeres hatótávolsággal rendelkeznek majd a Volánbusz szerint.

A mai kor elvárásainak megfelelően nemcsak fűtő-, hanem légkondicionáló berendezéssel is felszerelik azokat. Fedélzetükön utastájékoztató berendezések, valamint az utasok biztonságát szolgáló kamerarendszer is lesz. Emellett utasszámlálóval is ellátják őket. Az autóbuszok energiaellátását az MVM Mobiliti Kft. és a Volánbusz közös vállalata, a Mobiliti Volánbusz Kft. által telepített nagy teljesítményű töltőberendezések fogják biztosítani, a települések műszaki telephelyén vagy buszállomásán.

Ismét villanybuszokat vásárol a Volánbusz 1

Az Ikarus 120e jelenleg a gyár slágerterméke.

A több mint 4,6 milliárd forint értékű fejlesztés során a buszok beszerzése 100 százalékos, a töltőinfrastruktúra kiépítése 80 százalékos támogatással valósulhat meg. A húsz darab autóbuszra vonatkozó szerződéskötésre várhatóan még idén nyáron sor kerülhet.

A Volánbusznál jelenleg 102 darabos elektromos hajtasú buszflotta van forgalomban. Ezek nagy része BYD K9 (50 db) és Mercedes-Benz eCitaro (40 db) típusú autóbusz, de megtalálható még az állományban 12 darab Ikarus 120e típusú villanybusz is.