A Nissan 2021 októberében átdolgozta belpiacos Caravan kisbuszát. Hogy nagyobb publicitást biztosítson a modellnek, két különleges átiratot készített belőle, amelyeket a január 14-én nyitó Tokiói Autószalonon fog leleplezni.

Az előzetes információk hiányosak, ám a képek alapján olyan, érdekes átalakításokra számíthatunk, amelyek ötletadóként is szolgálhatnak házi átalakításokhoz.

Mozgó szobák túrázáshoz, pihenéshez 1

A Caravan Mountain Base Concept neve alapján hegyi kirándulások alaptáboraként szolgálhat. A karosszériát famintázatú fóliával vonták be, a tematika a beltérben is folytatódik. Könnyű, de erős térhálós szerkezet tartja a paneleket, amelyek egy egyszerű padot és egy pultot formáznak; utóbbi áttetsző, így mögötte kijelző helyezhető el. Egy erdészház nem lehet erdészház kandalló nélkül, ezt a Nissan is tudja, de be kell érnünk a lobogó tűz monitoron megjelenő látványával. A Mountain Base tanulmány durva mintázatú terepabroncsokat, kiegészítő terepfényszórókat kapott, tetőlemezét pedig méretes szolárpanel borítja, amelyet térbe forgathatunk, így mindig maximális hatásfokkal termelhetünk áramot.

Mozgó szobák túrázáshoz, pihenéshez 17

Alvóhelyet sajnos nem kínál a Nissan Caravan Mountain Base, egy másik tanulmány, a Nissan Caravan MyRoom Concept azonban bőségesen kárpótol a hiányért. A matt szürke színű autó belső tere egy japán mikro-hotelszoba berendezését másolja: van benne ággyá alakítható kanapé, polcok és persze egy hatalmas televízió is. A belső tér itt is famintázatú borítást kapott.

Mozgó szobák túrázáshoz, pihenéshez 18