Minden a tálaláson múlik: ezt az alapigazságot demonstrálja a Rezvani Tank, ami ugyan nem több kicicomázott, felizmosított Jeep Wranglernél, mégis elegen megvásárolták ahhoz, hogy a kaliforniai stúdió egy még arcátlanabb projektbe vágjon bele.

Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce 1
Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce 2

Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce

Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce

Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce 21
Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce 22
Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce 23
Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce 24
Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce 25
Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce 26
Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce 27
Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce 28
Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce 29
Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce 30
Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce 31
Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce 32
Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce 33
Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce 34
Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce 35
Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce 36
Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce 37
Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce 38
Fotó megosztása:

Ezúttal a Jeep Gladiator, a Wrangler platós rokona adta az alapot, viszont hátul megkettőzték a tengelyek számát. Ez értelemszerűen a rakfelület megnyújtásával is járt, hajszál híján 244 centiméter hosszúságú tárgyak is elférnek hátul. A választhatóan kettő-, négy- vagy hatkerék-hajtású Hercules stílusa megegyezik a Tankéval, ahogy az is, hogy a Jeep (és társmárkái) kínálatából többféle motort is választhat az ügyfél.

Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce 39

Akár a 3,0 literes, 260 lóerős dízelt is beszerelik, bár Amerikában inkább a 3.6 V6-os benzines (289 LE) számít alapmotornak. Sokkal izgalmasabb az 507 lóerős 6.4 V8-as blokk, de az igazán durva élményt a Dodge Challenger SRT Demon kompresszoros erőforrásának a feljavított változata kínálja.

Az alaphelyzetben 6,2 literes V8-as minden hengere kapott egy extra decilitert, így a lökettérfogat kerek 7,0 liter. Ehhez természetesen új dugattyúk, új vezérműtengelyek és új főtengely tartozik. Vélhetően a kompresszor sem maradt érintetlen, mert a motor 1318 lóerőt és 1341 Nm nyomatékot tol a nyolcfokozatú automata sebességváltóra.

Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce 40

Belül nem sokat foglalkoztak a Jeep alapok elrejtésével

És hogy mindez mibe kerül? Az alapváltozat 225 ezer dollár, ami jelenleg kb. 73 millió forintnak felel meg. A 6,4 V8-as verzió felára 13 millió forint, de ez aprópénz ahhoz képest, amit a 7.0 V8-as kompresszoros motorért elkér a Rezvani: a motor és segédrendszerei 249 ezer dollárba, azaz átszámítva durván 81 millió forintba kerülnek – a világ legbrutálisabb pickupjáért tehát 154 millió forintot kell kifizetned, plusz szállítás, vám és forgalomba helyezés.

Ez a kisteherautó drágább, mint egy Rolls-Royce 41

A Rezvani Hercules 6×6 Military Edition kiegészítő kapcsolósora. Stroboszkóp, vakítófény elöl és hátul, mágneses szuperzár, villanypásztor és füstfejlesztő.

Semmiség, mondod? OK, van itt még más is: 100 000 dollár (32,5 millió Ft) felárért katonai verziót is készítenek az autóból, amely kevlár páncélzatot, önfoltozó üzemanyagtartályt, defektmentes abroncsokat, golyóálló ablakokat, robbanásvédő alsó páncélzatot, valamint elektromágneses impulzus (EMP) elleni védelmet kínál. A lökhárítókat kifejezetten akadályok eltolására méretezték, a futóművet megerősítették, a kilincsekbe és egyéb alkatrészekbe áramot vezethetünk, és még füstfejlesztő berendezést is kapott az autó. A csomagot aktív éjjellátó berendezés, a támadók elvakítására szolgáló fényszórórendszer, orvosi elsősegély-csomag és gázálarcok teszik teljessé.

A Rezvani reklámfilmje legalább olyan öntelt, mint maga az autó: alább meg is tudod nézni!

a videó a hirdetés után indul