A SEMA a világ legnagyobb tuningipari rendezvénye; a Las Vegas-i kiállításon mindenki ott van, aki számít – vagy aki szeretne számítani. A versengésbe az autógyártók is beszállnak, a valóságtól elrugaszkodott alkotásaik gyakran a profi tuningműhelyekre is rátromfolnak – persze nem is ugyanabból a büdzséből dolgoznak.

A Ford Transit átalakításokért kattints ide; alább a Ranger pickupból kreált tuningszörnyeket tekintheted meg.

Tjin Edition Ford Ranger

Pickup-átépítések a sportautótól az expedíciós járműig 1

Apa és fia tervezte és építette ezt az ültetett pickupot. Elöl 20, hátul 23 centit vettek el a futóműből, méghozzá légrugók alkalmazásával, így normál használatra is alkalmas a kisteherautó. A felnik 20 colosak, a 2,3 literes EcoBoost motor Roush Performance szívócsövet, Ford Performance leömlőt és RPG intercoolert kapott. Az elöl-hátul 14 colos Baer féktárcsákat hatdugattyús nyergek szorítják.

Újak a kerékdobok, a LED-fényekkel tarkított hűtőrács. A plató egyedi bélést, fedelet és megvilágítást kapott. Az utastérben négy darab Recaro ülés várja az utasokat.

RTR Rambler Ford Ranger

Pickup-átépítések a sportautótól az expedíciós járműig 2

A Tjin Edition ellenpólusa ez a tereptúrázásra született autó. A tetőn elhelyezett sátor és a hódeszka-szállítására szolgáló szerelvény izgalmas hétvégéket ígér, és hogy el is jussunk a kiszemelt célhoz, abban ötcentis futóműemelés, Fox offroad rugóstagok, kartervédelem, valamint 33 colos Nitto Ridge Grappler terepabroncsok segítenek.

Yakima Ford Ranger

Pickup-átépítések a sportautótól az expedíciós járműig 3

A Ford tartozékprogram egyik szereplőjeként a Yakima szintén egy sportos terepjárót épített a Rangerből. A csomag olyan tételeket tartalmaz, mint az ötcentis emelés Fox futóművel, a mentőcsomag, az új leömlő vagy a hátsó differenciálmű védőelem. Markáns oldalsó fellépők, Warn csörlő, offroad világítás és BFGoodrich terepgumik egészítik ki a csomagot. A platón kajakok és kerékpárok szállítására alkalmas kiegészítőket találunk.

Advanced Accessory Concepts Ford Ranger

Pickup-átépítések a sportautótól az expedíciós járműig 4

Ez az expedíciós átépítés egyedi lökhárítókból, komplett küszöb- és fenékvédelemből áll. A platót alumínium bélés óvja a sérüléstől, a futóművet 9 centiméterrel emelték meg. A tetőn sátor, a platón hűtőszekrény található.

Hellwig Ford Ranger

Pickup-átépítések a sportautótól az expedíciós járműig 5

Fenntartható terepélményeket ígér a 9 centis emeléssel megvalósított, spéci kanyarstabilizátorokkal kiegyensúlyozott, új leömlővel izmosított Ranger.  A szokásos terepgumik, küszöbvédő elemek és extra világítás mellett Goal Zero napelemcsomagot szereltek fel a pickupra, amely az akku töltésével  tehermentesíti a motort. Kemény héjas sátor, kihúzható konyhamodul, valamint egészségügyi és műszaki mentőcsomag teszi teljessé a kalandormobilt.

Ford Performance Parts Ford Ranger

Pickup-átépítések a sportautótól az expedíciós járműig 6

A gyár sportrészlege maga is épített egy feljavított Rangert. 5 centis futóműemelés, Ranger Raptor felnik BFGoodrich terepgumikkal, első csörlő, tetősátor, platóra szerelt tárolórendszer, hűtő-fagyasztó berendezés  és az elakadt jármű kiemelésére szolgáló deszkák egészítik ki a csomagot. A leglátványosabb mégis a rengeteg  kiegészítő lámpa, amelyeket az első lökhárítókon, a motorházfedélen, az alváz alatt, valamint a ködfényszóró házában helyeztek el.