Barry Queebodeaux egy is lehetne a sok sofőr közül, de nem az. Ő valami olyat ért el, amire csak kevesen képesek az Egyesült Államokban. Az amerikai WLBT3 tévécsatorna szerint több mint 9 millió mérföldet, vagyis átszámítva 14,4 millió kilométert vezetett eddig életében. Ez azt jelenti, hogy 361 alkalommal kerülhette volna meg a Földet. Ami ennél is nagyobb teljesítmény, hogy a jelenleg a KLLM Transport flottáját erősítő kamionos ezt a félelmetes mennyiséget baleset nélkül érte el. 

Nem csoda, ha a kenyéradó cége is büszkén hivatkozik rá a honlapján. Viszont ott nem kilencmillió, hanem  nyolcmillió mérföld szerepel, ami 12 874 752 kilométernek felel meg. Bár ez sem kevés, a kilencmilliós adat irreálisnak tűnik, ha azt vesszük, hogy a tudósítás szerint mindezt 34 év alatt hozta össze. Elképzelhető azonban, hogy erre több időre volt szüksége, viszont ami biztos, hogy a társaság hivatalosan vállalja a férfi teljesítményét. 

Éppen ezért a KLLM Transport is nagyon büszke azokra a sofőrökre, akik ily módon beírják magukat a cég történelemkönyvébe. Éppen ezért honlapjukon részletes lista érhető el a sokmérföldes sofőrökről. Egy sofőrnek általában nyolc évig tart, hogy elérje az első egymillió mérföldjét.

361-szer kerülhette volna meg a Földet ez a kamionos 1

Barry Queebodeaux 

Esze ágában sincs visszavonulni. “Amikor otthon vagyok a családdal, nagyon élvezem a közös együttlétet, mert erre nem kerül sor gyakran. Sokan kérdezik, mikor vonulok végre nyugdíjba? De ugyan miért is vonulnék? Nagyon jól szórakozom!” – nyilatkozta egy amerikai magazinnak. A férfit egyébiránt egy héten csak egy napot látja a családja. 

Több mint valószínű, hogy Barry Queebodeaux abszolút csúcstartónak számít az Egyesült Államokban. Az ő teljesítményét az összesített listák alapján egyedül Arthur Cage volt képes megközelíteni 2015-ben, aki 42 év alatt 6 millió mérföldet, vagyis átszámítva 9,6 millió kilométert tett meg baleset nélkül. Ez azért is nagy szó, mert csak az Egyesült Államok területén félmillió olyan baleset történik évente, amelyben kamionok is érintettek.  

A kamionost arról is megkérdezték, minek köszönhető, hogy ennyit tudott baleset nélkül vezetni. “Nincs titkom, figyelek a környezetemre, mindig mindent számításba veszek magam körül, mert sohasem tudhatom, mi járhat más emberek fejében” – jegyezte meg Barry Queebodeaux. Szó, ami szó, egyszer talán nálunk is érdemes lenne egy ilyen listát készíteni.